Страви української кухні у Тернополі в ресторані "Файне Місто"

2019-05-24

Сім’я ресторанів «Файне місто» пропонує своїм клієнтам страви європейської кухні. Ми створили мережу сучасних закладів з прогресивним підходом до сервісу та особливою атмосферою, що сподобається людям з різними уподобаннями. Тернопіль – дуже самобутнє місто, що приваблює туристів, пропонує гостям України цікаві розваги і можливість познайомитися з багатою історією та чудовими культурними традиціями нашого народу. Звичайно, кожен подорожній хоче познайомитися і з національною кухнею країни. Чи може запропонувати Паб «Файне місто» у Тернополі таку можливість своїм клієнтам? Звичайно, у нашому меню є дуже багато класичних українських страв. Але, ми категорично не погоджуємося зі стереотипним сприйняттям національних кулінарних традицій. На жаль, у інших країнах склалося дуже хибне уявлення про українську кухню. Пересічний європеєць вважає, що наш народ впродовж багатьох століть харчувався виключно салом та чорним хлібом, борщем, варениками та овочевими стравами.

Страви української кухні - кулінарні традиції

stravaДеякі заклади Тернополя вибрали у якості концепції стилізацію під аутентичний сільський шинок і пропонують туристам у якості страв національної кухні саме таке меню. Але ж насправді українські культурні традиції значно багатші. Вони не обмежуються раціоном простої селянської родини. В Україні впродовж багатьох століть будувалися та розвивалися великі міста. Історія України розповідає про безліч заможних та шляхетних родин, видатних культурних діячів та мислителів. Це зовсім інший пласт культурних, побутових та кулінарних традицій. В Україні та, зокрема, Тернополі також розвивалася висока кухня з яскравими національними рисами. Ми категорично не приймаємо примітивний підхід до національних кулінарних традицій, адже вони надзвичайно багаті. У кожному регіоні, навіть у невеличкому селі, господині готують чудові аутентичні страви за оригінальними рецептами. Кожного, хто робить спробу познайомитися зі справжньою національною кухнею України, вражає її різноманітність та вишуканість. Тому, ми глибоко вивчаємо регіональні кулінарні шедеври, шукаємо особливі рецепти ї пропонуємо своїм гостям скуштувати найцікавіші страви.

Деруни від «Файного міста»

Походження цієї страви пов’язане з кількома версіями. На першість у винаході дерунів претендують у Німеччині, Швейцарії, Америці та Білорусії. Проте, історики кулінарії все ж схильні віддати перевагу Україні. Існує безліч документальних підтверджень, що на Поліссі деруни готували ще у XVIII столітті. Страва виявилася настільки смачною, що її рецепт дуже швидко розійшовся по усій Європі. На користь підтвердження українського походження дерунів вказує і надзвичайно велика кількість оригінальних рецептів у всіх регіонах нашої країни. Різні начинки, пісні та святкові версії, додавання особливих інгредієнтів та спецій – ця страва достойна написання окремого тому кулінарної енциклопедії. У меню Пивного ресторану «Файне місто» також є жеруни. Ми пропонуємо своїм гостям особливий рецепт, що не залишить байдужим нікого. Це панські деруни. Вони готуються з м’ясними начинками (курка та свинина). Обов’язково скуштуйте наші деруни – вони варті того, щоб бути поданими навіть до королівського столу.

Налисники – справжнє задоволення та вишуканий смак

Страви, що готуються з тоненьких млинців та різних начинок, є у багатьох народів. Сьогодні навряд чи вдасться дізнатися, коли, і де їх приготували вперше. Але, в Україні, налисники з сиром та грибами готують дуже давно. Історики погоджуються, що саме такі начинки є аутентичною версією страви. Налисники готувалися на великі свята. Українські господині на обмежувалися смаженням млинців та загортанням у них різноманітних начинок. Налисники обов’язково викладалися у великий горщик, поливалися маслом та домлівали у печі. Так вони набувають надзвичайної ніжності та неперевершеного аромату. У меню «Файного міста» в Тернополі є дуже смачні налисники з курятиною. Це дуже смачна та поживна страва, здатна вдовольнити найвимогливіших гурманів.

Борщ – витвір тисячолітнього розвитку українського кулінарного мистецтва

Чи знаєте ви, що сучасні версії борщу з червоним буряком – далеко не найперші варіанти? Традиція приготування цієї страви виникла ще у стародавні часи, коли українці навіть не знали про цей коренеплід, тим більше, про картоплю, що також вважається у наш час основним інгредієнтом. Перші варіанти борщу почали готувати у сиву давнину, коли племена не знали хліборобства. Чоловіки займалися полюванням, а жінки та діти збирали листя, поживні корінці, ягоди, гриби та насіння. Саме тоді люди почали вживати щавель, у деяких регіонах його називають «квасок». Спочатку у їжу використовувалося свіже листя, пізніше його почали варити з іншим зіллям. З розвитком хліборобства його почали додавати до каш та м’яса. Пізніше листя щавлю варилося саме, лише з додаванням різних пахучих корінців. Саме ця яринова юшка, на думку істориків, і є першою автохтонною версією національного борщу. Капуста прийшла на наші землі з Європи за часів Київської Держави. Природній ареал червоного буряка – побережжя Середземного моря. В Україні його почали культивувати в період XII-XIII століття. Раціон сучасного українця неможливо уявити без різноманітних страв з картоплі. Проте, кожен, хто вивчав у школі історію, знає – ці коренеплоди завезли до Європи в другій половині XVI століття. В Україні картоплю почали культивувати у XVIІІ столітті.

Завітайте до пивного ресторану "Файне Місто" та спробуйте страви української кухні

Так, упродовж багатьох століть з появою на городах нових рослин збагачувався різними інгредієнтами і український борщ. Сьогодні ця страва є яскравою візитівкою національної кухні. Кожен регіон має власні особливості та оригінальні рецепти приготування борщу. До нього додають вишні та черешні, особливі корінці та приправи, готують з капустою чи без неї. Варіантів надзвичайно багато. Кожна українська господиня має власний секрет, що надає цій страві особливого смаку. Клієнти сім’ї ресторанів «Файне місто» в Тернополі отримують чудову нагоду скуштувати традиційний борщ, приготований за місцевим рецептом. Приходьте до нас – вам сподобається і смак, і ціна національних страв української кухні.

Наступна стаття >Наступна стаття