Як правильно їсти суші? Ви будете здивовані!

2023-10-05

Суші вважаються чи не найбільшим фаворитом для багатьох людей, адже така страва чудово підходить як для ситних і збалансованих обідніх перекусів, так і святкування важливих івентів. Їх полюбляють, перш за все, за неповторний і вишуканий смак, привабливу подачу та користь, адже створюються вони з використанням виключно поживних інгредієнтів. Якщо ви теж є поціновувачем традиційної страви японської кухні, тоді вам буде цікаво, як правильно їсти суші. Наш ресторан східної кухні у Тернополі Young готовий поділитися з вами певними тонкощами й особливостями споживання цієї їжі.

 

замовити суші янг

Як правильно їсти суші?

Якщо ви досі думаєте, що суші можна їсти лише паличками, ми готові вас переконати в протилежному. Немає конкретного правила, чим їх їсти, головне - вони не повинні розсипатися в процесі вживання. Ви можете для куштування суші використовувати навіть виделку чи брати їх у руки - за це вам ніхто нічого не зробить та не засудить! 

Бажаєте дізнатись, як японці їдять суші, - ми підготували для вас кілька корисних порад щодо дотримання етикету, а саме:

  1. Мешканці Японії не завжди застосовують палички. Вони доволі часто споживають улюблену страву руками, використовуючи перед цим гарячий вологий рушник “ошіборі” для дотримання гігієни. 
  2. Якщо палички і застосовуються, то японці уникають їхнього тертя, адже такий жест зазвичай символізує низьку якість. Це може засмутити як обслуговуючий персонал у ресторані, так і дбайливих господарів.
  3. Наприкінці споживання їжі японці ніколи не кладуть палички навхрест, адже так вони розміщуються лише під час похоронних процесій. Найкраще розташувати їх разом і покласти на одну сторону миски, щоб проінформувати офіціанта, що ви завершили трапезу.
  4. Коли ви хочете навчитися їсти суші паличками, візьміть одну знизу і затисніть її між великим і вказівним пальцями. Нижня паличка має розташовуватись біля основи великого та вказівного, спираючись на безіменний. Для переміщення паличок і фіксації суші використовуйте середній палець.
  5. Щоб замовити суші та відчути весь спектр смаків, змочуйте соєвим соусом не рис, а рибу чи морепродукти. Справа в тому, що коли соус вступає в контакт з рисом, спотворюється смак начинки. Не потрібно також допускати повного занурення ролу, адже він може розвалитись. Правила суші-етикету не дозволяють змішування соєвого соусу з васабі, ці компоненти варто використовувати почергово.
  6. Імбир - популярний додаток до суші, основною функцією якого є очищення смакових рецепторів. Саме з цих причин його потрібно споживати між переходом з одного виду ролів до іншого. 

Ми рекомендуємо вам купити суші та спробувати, як їх споживають японці, аби відчути весь спектр смаків страви. І пам'ятайте, що неважливо, чим ви їсте, - куштуйте роли по одному шматочку, уникайте розрізання на окремі частини та відокремлення риби чи морепродуктів від інших складників. 

Читайте також: 3 причини на користь замовлення суші-сетів

 

Професійна доставка суші від ЯНГ!

Якщо вас цікавить доставка суші в Тернопіль і передмістя, зверніться у ресторан Янг, який став невід'ємною частиною нашої дружньої Сім'ї. В меню представлені як позиції окремо, так і сети на малу, середню чи велику компанію. Наші кулінарні майстри пропонують насолодитися не тільки класичними, але й авторськими варіаціями за власними рецептами. Куштуйте традиційні смакові поєднання чи отримуйте задоволення від оригінальних позицій - у нас є все, що задовольнить потреби навіть вимогливого гурмана. Для замовлення суші з доставкою телефонуйте нам за номером 068-055-77-11 або ж оформляйте його онлайн на нашому сайті чи в додатку. У Янг доставка суші здійснюється не лише по місту, а й у прилеглі села, що ще більше розширює горизонти для вдалого відпочинку. Шукаєте заклад, де у місті Тернопіль суші готуються, - оберіть ресторан паназійської кухні Young. Суші з доставкою - це чудова нагода організувати романтичний вечір, веселі дружні чи родинні посиденьки, святкування, а коли це суші доставка у Тернополі з ЯНГ - це ще й прекрасна можливість отримати своє замовлення якомога швидше!

Наступна стаття >Наступна стаття