Історія паличок для їжі та декілька цікавих фактів від паназійського ресторану Young

2024-05-16

Традиційним столовим приладдям у більшості народів країн Азії вважаються палички для їжі. Спочатку вони з'явились у Китаї, проте доволі швидко отримали широке визнання в Японії, Кореї та В'єтнамі. Здавалось би, страви, де основними інгредієнтами виступають рис і морепродукти, найкраще би було споживати ложкою, але використання паличок має свій сакральний зміст. Це незмінна вікова традиція, про виникнення якої існує найпоширеніша легенда. Мудреці стверджують, що одного разу національний герой Китаю Юй хотів дістати з киплячого котла шматок їжі, щоб перевірити її готовність, але оскільки столового приладдя на той час ще не було, він вирішив використати дві бамбукові палички. За його прикладом пішли й інші. Розгляньмо, як називаються палички для суші та чому саме їх застосовують жителі Сходу для споживання їжі.

 

Цікаві факти про палички для їжі, про які ви, напевне, не знали!

замовити суші янг

Чому ж азійська їжа споживається за допомогою спеціальних паличок і які особливості їхнього виробництва? Перед тим, як відповісти на ці поширені запитання, ми рекомендуємо ознайомитися з деякими цікавими фактами про них:

  1. Народи Азії відмовились від використання виделки та ножа, оскільки через загострені краї вважали це столове приладдя символом насилля та війн.
  2. У використанні паличок існує і практична версія. Китайці з давніх давен вважають процес споживання їжі певним ритуалом, який вимагає особливого підходу. Оскільки за допомогою паличок страви вживаються повільніше та довше, ніж за допомогою ложки, виделки чи ножа, жителі Азії таким чином отримують від кожного шматочка страви неабияку насолоду. 
  3. Східна їжа, яка вживається з використанням паличок, краще засвоюється в організмі та легше перетравлюється, оскільки не перевантажує шлунок великими порціями.
  4. Якщо ви вважаєте, що палички для їжі виготовляються виключно з дерева, то така думка є хибною, адже, наприклад, у Кореї вони створюються з використанням металу. Також можна знайти столове приладдя, виконане із пластика, а не лише з бамбука чи берези. У давні часи поширеною була традиція виготовляти палички зі срібла, бронзи чи слонової кості.

Ви досі вважаєте, що всі палички для їжі однакові - ми готові вас переконати у протилежному. Наприклад, китайське столове приладдя має заокруглений звужений низ і квадратний верх, а його довжина становить 25 см. Японські палички для їжі або хасі також характеризуються квадратним верхом і звужений кінцем, проте їх довжина складає 20–23 см, що дуже зручно для вживання риби та морепродуктів. Корейські чокрак, на відміну від попередніх, мають пласку форму зі звуженим кінцем і прямокутним верхом. Їх прийнято прикрашати до половини різними візерунками,а основним матеріалом виробництва служить метал, а не дерево.

Читайте також: 3 причини замовити сет суші вже сьогодні

 

Найкраща східна кухня у Тернополі від ресторану ЯНГ і не важливо, який спосіб споживання їжі ви оберете!

Щоб навчитися правильно користуватися паличками, вам варто знайти заклад, де представлена східна кухня Тернопіль. І саме таким є наш ресторан паназійської кухні YOUNG. В меню представлено безліч азіатських страв, які підкорили серця наших гостей вишуканим смаком і неповторною подачею. Звісно, топові позиції займають суші, які ви можете замовити для того, щоб перевірити свої вміння користуватися паличками. У який спосіб ви б їх не куштували, паличками, виделкою чи руками, наш суші бар Тернопіль задовольнить гастрономічні побажання кожного.

До речі, коли немає змоги завітати до нас, ми пропонуємо замовити доставку їжі по Тернополю та передмісті. Янг доставка - це чудова можливість детальніше ознайомитися з традиціями східної кухні та відчути весь спектр смаків популярних страв як з використанням паличок, так і без них. Щоб замовити суші Тернопіль чи за межі міста на доставку, телефонуйте нам або ж виконуйте цю дію онлайн. 

Наступна стаття >Наступна стаття