Як оформити фуршетний стіл? Декілька рекомендацій від ресторану Na Nebi

2023-09-12

Святкування різноманітних урочистостей сидячи за столом поступово відходять в минуле, адже на зміну такому відпочинку прийшов динамічнй і рухливий з красиво оформленими фуршетними столами. Вони мають безліч переваг, серед яких:

  • безліч простору для танців;
  • можливість поспілкуватися з більшим числом гостей, а не лише з тими, що сидять поруч;
  • самообслуговування, що виключає прохання подати тарілку з тією чи іншою стравою;
  • шанс запросити більше гостей без орієнтації на посадкові місця.

Це лише частина причин, чому дедалі частіше замовляються фуршети на весілля, день народження, корпоратив, ювілей, молодіжну тусовку, презентацію чи інший офіційний захід.

 

замовити страви нанебі

Що слід знати про оформлення фуршету?

Перед тим, як замовити фуршет, вам слід дізнатись про всі його тонкощі та правила оформлення. Серед основних нюансів варто зазначити наступні:

  • закуски на фуршет мають бути порційними;
  • столи, де розміщується їжа, не повинні бути надто низькими, щоб не виникало потреби нахилятися;
  • обираючи фуршет меню, слід надавати перевагу шотам, закускам, невеличким десертам, адже такі страви найзручніше куштувати стоячи;
  • страви на фуршет варто розміщувати таким чином, щоб ті, які зберігають свій ідеальний вигляд, були розташовані спереду, а смаколики з додаванням, наприклад, майонезу, сиру і інших компонентів, що обвітрюються, - на задньому фоні.

Правильне оформлення фуршету повинно включати солоні та солодкі страви. Якщо з десертами все більш-менш зрозуміло, то щодо закусок може виникнути безліч питань. До прикладу, ідеальним вважається меню для фуршету, що передбачає не тільки смачні, а й візуально привабливі позиції. Досить стильно виглядають солоні еклери, брускети чи макарунси, які можна їсти руками, чи шоти, що подаються в компактному посуді. Щоб ваші гості почувались ситими, потурбуйтесь також про те, щоб на фуршетному столі були присутні м'ясне, сирне чи рибне плато, які можна їсти навіть стоячи. 

Одним словом, варіантів оформлення фуршетних столів є доволі багато, проте умовно їх розташування можна розділити на наступне:

  • Одностороннє. Столи сервіруються лише з однієї сторони, а решта простору залишається для гостей. Вони розташовуються перпендикулярно до основного столу чи ближче до стіни. Доволі часто такий фуршет на день народження чи весілля обирають, де планується багато запрошених.
  • Двостороннє. Такі столи оформляються з обох сторін закусками в однаковій кількості, гості вільно рухаються між ними, обираючи улюблені смаколики. 

Незалежно від сервірування, столи мають бути великими, щоб всі страви помістились і були красиво подані. 

Читайте також: Весілля, хрестини чи інша урочиста подія - святкуйте в найбільш сімейному ресторані Na nebi!

 

Довірте фуршет у Тернополі чи на околиці ресторану На Небі!

Якщо ви бажаєте переглянути меню для фуршету та задумуєтесь над проведенням святкування саме в такому форматі, ми, СРФМ, радимо обрати ресторан Тернополя Na Nebi. Тут представлене банкетне та фуршетне меню, яке чудово підходить для проведення весілля, дня народження, дівич вечору, річниці, корпоративну і інших івентів. Ми радимо звернути увагу на наступні позиції:

  • м'ясне, рибне, овочеве чи сирне плато;
  • солоні закуски у вигляді еклерів, макарунсів, брускет, шотів;
  • десерти, серед яких провідні позиції займають еклери, порційно нарізані торти, макарунси, авторські цукерки.

Na nebi - заклад, який пропонує відзначити важливу подію не лише всередині ресторану, а й за його межами, адже тут ви можете замовити виїзний фуршет. Особливо актуальною є послуга у теплу пору, коли хочеться створити максимально затишну атмосферу та відпочити подалі від буденної метушні. Наші спеціалісти раді організувати фуршет у Тернополі та за його межами, в їх послуги входить не лише доставка страв, а й їх правильне оформлення. Завітайте у NaNebi Grill and Wine, аби дізнатись більше про фуршет і те, як провести сучасний святковий захід!

Наступна стаття >Наступна стаття