Суші і роли: що потрібно знати перед замовленням доставки?

2020-01-16

 

Важко уявити людину, яка жодного разу не куштувала суші. Ця страва стала настільки популярна в Україні, що замовити суші можна ледь не в кожному закладі. Доставка суші – це, напевно, один з найпопулярніших видів доставки взагалі. Але мало хто знає, звідки взялася ця страва, яка її історія, і що варто знати перед тим, як замовляти суші.

 

Суші роли Янг – східні традиції в поєднанні з авторським баченням

 

sushiІсторія суші сягає ще глибокої давнини. Але, що цікаво, вперше рибу та рис японці поєднали для того, щоб не дати рибі зіпсуватися. Це було тисячу років тому, тож, як розумієте, сучасних холодильників ще ніхто не мав, і довелося вигадувати різні способи зберігання продукції.

Рибу обкладали сіллю та рисом, складали в бочки, і таким чином усе бродило довгі тижні, після чого рибу споживали, а рис викидали.

І аж у 19 століття повар з Токіо приготував суші як страву, яка знайома нам і зараз. Тоді вона стала популярної на теренах Азії, а от в Європі і Америці суші завоювали серця гурманів аж наприкінці 20 століття.

Ресторан східної кухні ЯНГ пропонує суші-роли за традиційною азіатською рецептурою, без адаптації до українського споживача. Але разом з тим наш шеф-повар почаклував над рецептами, щоб суші з ЯНГу стали по-справжньому унікальними – такими, які ви не спробуєте більше ніде. Наші гості, що спробували цю японську страву в нас, точно скажуть, що найсмачніші суші в Тернополі – це суші в ЯНГу. 

А найкрутіше те, що їх легко можна замовити в будь-який час, в будь-який куточок міста. А далі варто лише знати, яких помилок потрібно уникнути, коли ви замовили суші.

Найпоширеніші помилки при споживанні цієї страви такі:

1. Забагато соєвого соусу.

Коли ви буквально купаєте суші в соусі, це перекриває увесь оригінальний смак рису, риби та інших складників. До того ж, через довге вимочування в соусі суші може розпастися, адже рис заправляють спеціальною заправкою, яка й тримає суші вкупі. Рол варто занурити в соєвий соус всього на секунду.

2. Їсти імбир разом з суші

Поширена помилка, коли рол їдять разом з імбиром, і це перебиває весь смак. Правильно їсти шматочок рола, потім скибку імбиру, щоб освіжити смакові рецептори, а потім знову шматок ролу.

3. Вживати не розбавлений концентрат соєвого соусу.

Якщо на упаковці соусу, написано, що це концентрат, його обов’язково варто розбавити. Соєвий соус як альтернатива солі – це добре, але й в ньому треба знати міру. До речі, якщо замовляєте суші в ЯНГ, то соєвий соус додається відразу готовим, його уже не потрібно розбавляти.

4. Залишати суші в холодильнику на наступний день.

Запам’ятайте раз і назавжди: суші – це така страва, яку варто їсти лише свіжою!

5. Їсти суші навчальними паличками.

Для першого разу можна використати і їх, але краще вчитися їсти звичайними, або навіть споживати страву руками, навіть в Японії вас ніхто за таке не засудить. А ось користуючись навчальними паличками, ви не контролюєте силу нажиму і можете занадто сильно зжати рол, через що він розпадеться.

 

YOUNG – найкраща доставка суші Тернопіль

 

Запам’ятали усі правила споживання суші? Ну тоді скоріше замовляйте їх у ЯНГ, меню закладу має чимало цікавих позицій суші-ролів.

Щоб скористатися доставкою, потрібно лише зробити замовлення на суму не менш, ніж 200 гривень. А замовлення від 450 гривень доставляємо безкоштовно. 

Служба доставки працює щодня з 14:00 до 23:30.

Наступна стаття >Наступна стаття