Суші для початківців. Все, що варто знати перед замовленням

2021-10-26

Навколо Вас всі говорять про суші, а Ви досі не мали можливості їх спробувати? Сім’я ресторанів Файного Міста розповідає про те, як правильно їсти суші та з чим їдять суші, аби Ви перед замовленням суші доставка Тернопіль мали базове уявлення про ту смакоту, яку Вам доведеться спробувати!

як правильно їсти суші поради від ресторану янг

Доставка суші Тернопіль від Сім’ї ресторанів, що робить японську культуру ближчою для тернополян

Доставка суші Тернопіль має великий попит серед тернополян, однак, перед тим, як замовляти цю найпопулярнішу страву японської кухні, потрібно знати значення десятків термінів та назв інгредієнтів, які Ви можете часто побачити в описі того чи іншого сету:

агарі – гарячий зелений чай, що ідеально поєднується з суші, вживається після їжі та чудово підходить для травлення;

анаго – морський солоний варений або смажений вугор;

суші ебі – суші з вареними креветками;

гарі – маринований імбир, що вживається між різними видами риби для очищення смаку;

хамачі – сирий жовтий хвіст;

кані – варений краб;

магуро – сирий тунець;

норі – їстівні висушені листи водоростей, що використовуються для обгортання рису та начинок в суші. Вони додають суші солоності та природнього смаку;

саке – традиційний японський алкогольний напій на основі заброділого сусла на основі рису та пропареного рисового солоду. Подається теплим або охолодженим та випивається перед суші;

● шою – приготований з сої, пшениці і броду традиційний соєвий соус. Виливається в невеликій кількості в миску та помірно використовується;

сурумі – страва, що готується з білої риби або креветок у формі крабових паличок;

тамаго – солодкий або пряний омлет, що вживають наприкінці трапези;

темпура – морепродукти, м’ясо та овочі, приготованих в клярі та обсмажених у фритюрі;

тобіко – ікра летючої риби, що є гарніром до суші;

торо – частина плавця тунця;

унагі – прісноводний варений вугор;

уні – сирий морський їжак;

васабі – зелений «японський хрін».

Тепер, якщо Ви визначились із замовленням, розповімо як правильно їсти суші, оскільки тут не використовуються звичні для нас виделка, ніж або ложка:

  1. Якщо Ви замовляєте суші всередині закладу, оберіть зручне місце та страви з меню. Ви також можете повністю довірити свій вибір офіціантові та шеф-кухареві, які подбають про Ваше якомога смачне та ширше знайомство з японською кухнею.
  2. Здійснивши замовлення, під час очікування налийте невелику кількість соєвого соусу у відповідну місткість та додайте трохи васабі.
  3. Будьте уважними під час користування дерев’яними паличками: відокремте їх та покладіть на тарілку – не можна класти палички прямо на стіл або у положення, коли вони стирчать з миски. Пам’ятайте, що палички можуть бути низької якості, а їх невеликі частинки - залишатись в суші.
  4. Отримавши замовлення, візьміть суші паличками та занурте на кілька секунд в соєвий соус. Рекомендовано споживати спочатку суші з легкої білої риби, а потім – з наваристої жирної риби.
  5. Розпочніть їсти суші, кладучи їх цілковито до рота та повільно жуючи.
  6. Після кожного шматочка або при чергуванні різних видів риби потрібно з’їсти невелику кількість гарі (маринованого імбиру).

доставка суші тернопіль

Сім’я ресторанів Файного Міста – найкраща доставка їжі Тернопіль!

Яка ж доставка їжі Тернопіль привезе для вас найсмачніші та найбільші порції суші? Найкращі суші Тернопіль з доставкою – лише в нічному клубі з паназійською кухнею Young, одному із закладів мережі Сім’я ресторанів Файного Міста!

Ви можете здійснити замовлення їжі Тернопіль з паті-ресторану Young щоденно з 17:00 до 21:20 за номером 097-676-77-11, через мобільний застосунок «Файне Місто» або онлайн на нашому сайті за наступними тарифами:

● мінімальна вартість замовлення їжі Тернопіль: по м. Тернопіль - 200 грн, за межі міста – 300 грн, самовивіз – мінімальна вартість відсутня;

● Тернопіль доставка їжі коштує по м. Тернопіль – 30 грн, суші Тернопіль з доставкою за місто – 50 грн;

● безкоштовна доставка їжі Тернопіль Файне Місто при замовленні: у м. Тернопіль – від 450 грн, за межі міста – від 500 грн;

● японська їжа доставка здійснюється орієнтовно протягом: в Тернополі – 30-40 хвилин, за межі міста – 1-1,5 години.

Наступна стаття >Наступна стаття