Пампухи та кутя - традиційні страви Різдва, замовляйте в закладі На небі

2023-01-03

Навіть незважаючи на війну та постійну тривогу, в українців Різдвяних свят не забрати, адже вони завжди цінували, цінують та ніколи не перестануть цінувати тісних родинних зв'язків. Ми - це щедра та сильна нація, яка ніколи не зламається і не впаде на коліна перед ворогом, а успішно буде проходити крізь всі негоди та хвилювання. У нас є бойовий дух і сила, а ці якості не забрати! Саме з цих причин ми продовжуємо ретельно готуватися до Різдва, великого та світлого свята, яке символізує народження Ісуса. Цьогоріч його відзначають українці двічі: 25 грудня та 7 січня. Напередодні настання цих дат ми ретельно готуємось до святкувань, готуючи пісні та щедрі страви, запрошуючи в гості найближчих і найдорожчих. Ми віримо, що у ці дні стаються дива та збуваються мрії, адже віра в добро та найсвітліші емоції переможе зло!

 

Що символізує різдвяна кутя: чому ця традиційна страва має бути на кожному святковому столі?

різдвяна кутя

Коли заходить мова про те, які повинні бути присутні на столі різдвяні страви, ми завжди першочергово згадуємо про кутю. Традиційна кутя в Україні готується тричі: 6 січня на Святвечір - Багата кутя, 13 січня у переддень Василя – Щедра кутя, 18 січня напередодні Водохреща – Голодна кутя. Для її приготування використовуються наступні інгредієнти:

  • зерно (в Україні переважно додаються пшениця або ячмінь, які символізують добробут, багатство, вічне життя, продовження людського роду);
  • горіхи, які вважаються символом благоденства та плодючості;
  • мед, що демонструє щастя, безтурботність, посмішку;
  • мак, який є оберегом від темних сил і вважається символом достатку.

З куті розпочинається та завершується святкування Святої Вечері, члени сім'ї під час її вживання обмінюються побажаннями і згадують померлих предків. Цю страву за традицією їдять усі члени родини, у селах її подають навіть худобі, щоб свійські тварини ніколи не хворіли та приносили приплід у новому році. Окрім цього, мисочку з кутею завжди прийнято залишати для душ покійних предків.

Після вечері наші пращури ставили кутю перед образами на покуті, де оформляли кубельце з сіна, яке в народі називали «яслами». По завершенню різдвяних свят частину сіна віддавали тваринам, а решту тримали для кубел, де мали нестися кури чи висиджуватися курчата. Різдвяна кутя - це символ Різдва, а тому вона повинна бути присутньою на кожному святковому столі. 

 

Яку замовити їжу пропонує СРФМ: обираємо основні різдвяні страви

На жаль, через невпинно швидкі темпи нашого життя нам іноді не вистачає часу для того, щоб приділити увагу рідним, самостійно приготувати страви на різдвяний стіл, але навіть це не повинно нас зупиняти святкувати цю важливу дату. Ми, Сім'я ресторанів Файного Міста, готові вам допомогти організувати незабутнє святкування, яке перехоплює дух, збирає родину у дружньому колі та дарує виключно незабутні емоції. Зверніться у наші заклади, де окремо створене меню, яке дозволяє замовити різдвяні страви на доставку. Всі частування відповідають особливостям свята та його традиціям, а те, що вони пропонуються у виконанні на сучасний лад, додасть вам і вашим близьким ще більшого гастрономічного задоволення. Ми запрошуємо вас у ресторан На небі, де додатково можете замовити кутю чи купити пампушки. Меню На Небі настільки колоритне, що обрати традиційну різдвяну їжу вам вдасться для кожного члена сім'ї, яким би вибагливим він не був. 

Звичайно, ми радимо першочергово скористатися такою послугою, як кутя доставка. Для її приготування ми використовуємо лише класичні компоненти, завдяки яким страва чудово смакує та подобається кожному. Досить популярними також є пампушки різдвяні, вони такі пухкі та ніжні, що просто тануть у роті і чудово поєднуються з традиційними стравами різдвяного столу. Замовте частування та відчуйте цю незабутню святкову атмосферу, проведіть свята щасливо у колі родини, не пораючись при цьому на кухні.

різдвяні пампушки

Читайте також: Смаколики на подарунок від СРФМ - даруй солодкі ноти свята найріднішим

 

Тернопіль доставка їжі на Різдвяні свята: звільніться від буденної метушні та проведіть час з ріднею!

Якщо цікавить з ресторану Na nebi доставка їжі - ознайомтесь першочергово з особливостями даної послуги. Вона надається по місту та передмісті, мінімальна вартість замовлення становить 250 грн. і 350 грн. відповідно до вашої геолокації. При замовленні страв на суму від 2000 грн. доставка їжі Тернопіль здійснюється абсолютно безкоштовно. Щоб домовитися про візит кур'єра, ми пропонуємо вам зателефонувати нам за номером 068-055-77-11 та обрати найбажаніші різдвяні страви. Окрім цього, ви можете замовити їжу в онлайн-режимі на нашому сайті fainemisto.com чи у додатку, попередньо ознайомившись з особливостями та фото кожної страви. 

Щоб Різдвяні свята пройшли незабутньо та без зайвих клопотів на кухні, скористайтеся у нас такою послугою, як Тернопіль доставка їжі. Ми завжди цінуємо родинні зв'язки, для нас важливо, щоб ви їх завжди підтримували, незважаючи на війну в країні. Ми прагнемо, щоб наша їжа з доставкою прикрасила ваш святковий стіл і щоб ви отримали від неї неповторні емоції. Ми, СРФМ, бажаємо Вам щасливого Нового року та веселих Різдвяних свят, проведіть ці важливі події у колі найближчих вам людей, розділіть з ними свої радощі частування!

Наступна стаття >Наступна стаття