Любите піцу "Салямі"? Ось декілька цікавих фактів про неї

2023-08-21

Піцу обожнюють всі, адже вона не лише надзвичайно смачна, а й ситна. Крім того, коли ви не знаєте, чим перекусити та пригостити близьких, перше, що спадає на думку, - саме ця традиційна страва італійської кухні. Нею можна насолоджуватися в офісі під час обідньої перерви, на природі, коли організовується безтурботний міні-пікнік, в гостях чи вдома. Рецептів піци представлено безліч, проте вже протягом багатьох років провідні позиції займає "Салямі". Це класика, в яку неможливо не влюбитись, страва, що сподобається навіть вибагливому гурману. Якщо ви хочете замовити піцу, де основним інгредієнтом виступає салямі, зверніться у наш Паб Файного міста. Для її створення ми застосовуємо тісто, що попередньо проходить подвійний процес ферментації, в результаті чого виходить надзвичайно ароматним і легко засвоюється. Коли ви в роздумах і не знаєте, яку позицію з меню обрати, ми радимо замовити піцу "Салямі"! 

 

Подобається піца "Салямі" - дізнайтесь більше цікавих фактів про основний її інгредієнт!

замовити піцу паб файного міста

Піца "Салямі" теж має свою історію й особливості, тому якщо ви бажаєте дізнатись про неї більше, вам слід ознайомитися з цікавими та маловідомими фактами про основний складник. Ми підготували для вас деякі з них, а саме:

  • Справжня салямі - це в'ялена ковбаса, а не копчена, як багато хто міг припускати. Для її отримання застосовується технологія висушування м'яса на повітрі, в результаті ферментації воно отримує унікальні смак і текстуру. 
  • "Батьківщиною" салямі вважається Сан-Франциско, де нащадки італійських емігрантів до сих пір її виробляють.
  • Крім італійців, професійним виробництвом ковбаси займаються угорці, проте у останніх вона характеризується пікантністю, тому припаде до душі любителям гострої їжі.
  • В Неаполі салямі відрізняється легким смаком і приємним післясмаком, в ній присутня специфічна солодкість. Прийнято вважати, що саме така ковбаса є ідеальною для приготування піци.
  • Під час розкопок у грецькому місті Саламе був знайдений рецепт приготування ковбаси, якому понад 2000 років.
  • В італійському місті Феліно знаходиться музей "Салямі", що представляє собою фортецю, побудовану в 890 році. В одній із секцій розташована унікальна експозиція обробки свинини. Тут окремо облаштована зона для проведення дегустації різних сортів салямі.
  • Найбільшу в світі ковбасу приготували в Норвегії в 1992 році, її довжина складала 20 метрів і 95 сантиметрів.

Напевне, після прочитаного у вас з'явилось ще більше бажання піцу замовити "Салямі". Обирайте цю страву в Пабі Файного Міста та відчуйте в ній справжній італійський смак!

Читайте також: 5 піц з закладу Antica Eatery, які варто замовити хоча б раз

 

Яку заказати піцу у Тернопіль чи передмістя пропонує Паб Файного Міста? Смакуйте там, де зручно, завдяки доставці!

До речі, у нашому меню представлена не лише легендарна "Салямі", а й безліч інших позицій піци. Ми раді представити традиційну "Маргариту", пікантну "Пепероні", ситну "М'ясну" чи ароматну "Барбекю". Якщо ви обожнюєте сири, то спеціально для вас ми приготуємо ексклюзивну "Сирну", а коли захоплює гармонійне поєднання грибів із шинкою, тоді до вашої уваги "Капрічоза". У нас також готується популярна італійська страва "З тунцем", якщо ви в захваті від риби, і "З телятиною", коли не уявляєте повноцінного раціону без м'яса. Ці та інші варіанти піци представлені у меню Пабу Файного Міста, тому замовляйте улюблені позиції та насолоджуйтесь ними.

Якщо у вас немає змоги завітати у заклад, тоді чудовим рішенням стане доставка піци з ресторану Паб Файного. Послуга надається мешканцям міста та приміських зон, що ще більше розширює горизонти для вдалого відпочинку. Аби заказати піцу в Тернопіль чи ближні села, телефонуйте нам за номером 068-055-77-11 або ж переходьте на сайт fainemisto.com. Спробуйте купити піцу з доставкою для ситної вечері чи навіть святкового столу, організуйте відпочинок на природі чи смачний обід з колективом в офісі. Піца, доставка якої виконується в нас, виручить у різних ситуаціях, тому насолоджуйтесь нею і пригощайте близьких. Доставка піци додому і в інші місця відбувається на професійному рівні, тому прибуває ще гарячою, ніби щойно була витягнута з печі.

Наступна стаття >Наступна стаття