Коротко про особливості мексиканської кухні - [NONAME]

2023-09-12

Мексиканські страви являють собою результат поєднання індійської та європейської кулінарних концепцій, більшість із них виникли під значним іспанським впливом. Їм притаманна екзотичність, ситість і неабияка пікантність, для їх приготування переважно застосовуються різні види м'яса, бобові, кукурудза, авокадо, гострий перець і розмаїття свіжих овочів, що додають неабиякої соковитості. У корінних мексиканців можна зустріти і оригінальні інгредієнти, які не застосовуються майже ніде, - бананове листя та кактусові плоди. 

 

Національні мексиканські страви - які вони?

Смакові поєднання мексиканської їжі настільки особливі, що кожен зможе обрати для себе улюблену страву. До найпопулярніших і найпоширеніших позицій, які залюбки подають як у Мексиці, так і за її межами, вважаються наступні:

  1. Буріто. Це апетитні рулети, основу яких складає кукурудзяний коржик під назвою “тортилья”. Щоб доповнити його смак, застосовується щедра начинка, що може включати м'ясо, бобові, кукурудзу гострий перець, свіжі овочі і безліч екзотичних спецій. Щоб відчути весь колорит кухні, варто першочергово замовити буріто.
  2. Такос. У закладах громадського харчування страву подають вже готовою, проте корінні жителі Мексики пропонують дещо інше її оформлення. На одній тарілці вони розміщують теплу начинку, а на іншій - пшеничні чи кукурудзяні коржики, у які вона загортається.
  3. Гуакамоле. Це найпопулярніший соус, що готується зі стиглого авокадо, соку лайму, томатів, кінзи, цибулі, гострого перцю. Він може використовуватися як додатковий складник або ж самостійна страва, що чудово смакує з чіпсами начос або тортильєю.
  4. Салат з кактуса. Його може приготувати лише корінний мексиканець, адже кактуси вкрай важко знайти у інших країнах. Для створення салату застосовуються плоди кактуса, томати, солодка червона цибуля, листя коріандру.
  5. Позоле. Це густа юшка, отримана в результаті варіння кукурудзи. Суп готується до тих пір, поки не лопнуть зерна, після чого до нього додається куряче м'ясо або квасоля.

доставка їжі нонаме

Особливості мексиканської кухні - це пряний аромат, безліч овочів, кукурудза, бобові, м'ясо і, звісно, гостринка, що досягається завдяки додаванню перцю. А чи знали ви, що кухня Мексики настільки колоритна, що деякі страви визнані одними з найбагатших і включені в список нематеріальної спадщини ЮНЕСКО.

Читайте також: Коктейлі з собою [NONAME] - літо в банці!

 

Мексиканська кухня в Тернополі з ресторану NONAME!

Якщо вас зацікавила мексиканська кухня у Тернополі, відвідайте концептуальний ресторан [NONAME]. А коли немає змоги завітати до нас, ми радимо замовити мексиканську їжу на доставку у будь-який куточок міста чи передмістя. У меню включені найпопулярніші страви як традиційні, так і в доволі оригінальній інтерпретації. Фаворитами серед гостей вважаються наступні:

  • кесадилья, доставка коржиків з різноманітною начинкою стане чудовим рішенням для дружніх посиденьок, ситного обіду чи вечірнього перекусу;
  • мексиканський бургер, де замість пухкої булки використовується мексиканська тортилья;
  • чіпси начос, що подаються з різноманітними соусами, у тому числі з класичним гуакамоле;
  • бурітос, апетитні рулетики на основі тортильї викликають особливий інтерес у наших гостей, адже є і смачними, і ситними;
  • фірмові салати в мексиканському стилі, де переважають свіжі овочі та м'ясо;
  • чуррос, солодка обсмажена випічка із заварного тіста.

Крім цих страв ви можете замовити доставку тако в наборі чи наші популярні сети. Топові позиції займають “Мексиканські закуски”, “Сет Амігос”, “М'ясний сет”, “Мікс пивних закусок” для веселого відпочинку компанією.

Немає можливості зайти до нас, але виникло бажання спробувати, якою є на смак мексиканська їжа, - доставка стане раціональним рішенням. Щоб скористатися послугою, телефонуйте нам за номером 068-055-77-11 або ж заходьте на сайт. Мексиканський бар Нонаме - це реальна можливість насолодитися кухнею сонячної країни прямо вдома, а те, що послуга доставки надається по місту й околицях, розширює горизонти для вашого відпочинку! 

Наступна стаття >Наступна стаття