Цікаві факти про італійську кухню

2023-09-12

Італійська їжа стала популярною чи не у всьому світі, її обожнюють, перш за все, за вишуканий смак, щедрість порцій, апетитну подачу. І щоб ви знали, кухня Італії не обмежується лише піцою та пастою - існує безліч інших позицій, що прийшли до нас саме з цієї сонячної країни. 

 

Маловідомі факти про певні страви італійської кухні!

Якщо вам до вподоби страви італійської кухні, тоді ми, СРФМ, радимо дізнатися певні цікаві факти про кухню Італії загалом, і деякі з них вас вразять. До найбільш захоплюючих належать наступні:

  • Італійці не є прихильниками використання великої кількості часнику. Для тих, хто не знає, в італійських ресторанах дуже часто подається часниковий хліб, проте він не має чітко вираженого аромату. Жителі Італії намагаються додавати у традиційні італійські страви мінімум спецій, а замість них надають перевагу поєднанню ароматів свіжих компонентів.
  • Італійська їжа не передбачає додавання курятини. Це пов'язано з тим, що мешканці сонячної країни взагалі не є прихильниками м'яса птиці, а надають перевагу рибі, морепродуктам, що привозяться з південних регіонів.
  • Хліб - не закуска. Коли офіціант приносить хліб, це не свідчить про те, що його потрібно відразу їсти. Він призначається для "забирання" залишків соусу з тарілки.
  • Салат в Італії вважається не закускою, а завершальним етапом прийому їжі. Справа в тому, що італійці для його приготування використовують оливкову олію, що покращує травлення.
  • Справжня італійська піца набагато простіша, ніж ви могли очікувати. Фаворитом у більшості ресторанів вважається "Маргарита", приготовлена на ультратонкому тісті з додаванням томатного соусу, зелені та сиру.

Для вас теж стало здивуванням, коли ви дізналися про певні особливості італійської кухні та кулінарних традицій, чи не так?

Читайте також: Чим зайнятись, чекаючи доставку їжі? Ось декілька ідей!

 

Чому замовити доставку їжі варто саме з Антіки?

Якщо ви обожнюєте їжу цієї сонячної країни, ми раді запросити вас у наш відносно новий заклад італійської кухні Antica Eatery. А коли немає змоги завітати до нас, ми залюбки приїдемо до вас, адже пропонуємо замовити доставку їжі по місту й у приміські зони. В меню представлено безліч позицій, серед яких лідерами є наступні:

  • справжня італійська піца, що готується на основі витриманого тіста та випікається у дровяній печі;
  • паста, для приготування якої ми використовуємо італійське борошно та жовтки, а для надання їжі колориту застосовуємо безліч додаткових компонентів: м'ясо, рибу, овочі;
  • гарячі та холодні закуски, що стануть ідеальним доповненням святкового столу чи стравами для вечірніх посиденьок з друзями;
  • салати, скуштуйте легендарний "Цезар", страву, доповнену ніжними креветками, легку "Панцанеллу" з додаванням свіжих овочів і зелені;
  • авторські бургери, яких ви не знайдете ніде, а лише в Антіці, адже для їх отримання ми замість класичної булки використовуємо фокаччо.

замовити їжу антіка

Антіка - заклад, що дає змогу більш детально дослідити кулінарні традиції Італії. Коли ви хочете залишитися вдома чи плануєте відпочити в неформальній атмосфері, доставка закусок і іншої їжі з нашого ресторану стане чудовим рішенням. Для замовлення страв телефонуйте нам або переходьте на сайт, у додаток. Замовити доставку їжі у нас - це організувати безтурботні посиденьки у тісному колі чи величезною компанією, провести романтичну вечерю чи пікнік на природі, смачно та з користю пообідати чи відзначити важливу подію там, де хочеться вам! Обирайте наш заклад АНТІКА в Тернополі та насолоджуйтесь відпочинком де завгодно, у тому числі за межами міста!

Наступна стаття >Наступна стаття