6 цікавих фактів про італійську пасту

2024-04-02

Італійська паста - страва, що підкорює серця багатьох завдяки вишуканості смаків, їх розмаїттю та створенню відчуття ситості. Її актуально замовляти як для збалансованого обіду, так і для відзначення важливих подій, тому цю їжу можна сміливо назвати універсальною. Вам теж смакує паста італійська і ви бажаєте дізнатись про неї дещо більше, - ми, Сім'я ресторанів Файного Міста залюбки поділимось цікавими фактами про цю популярну страву.

 

Чим особлива паста італійська та які існують цікаві факти про неї? Замовляйте доставку їжі у Тернопіль і передмістя від СРФМ!

Паста по-італійськи вже давно перестала вважатись класичною їжею з борошна, адже зараз її комбінують з різноманітними інгредієнтами. До прикладу, щоб наїстись від душі, вам припаде до душі страва з додаванням м'яса, а любителів легкості зацікавить позиція з овочами чи сиром. Також якщо ви полюбляєте вишукані поєднання смаків, тоді вашим фаворитом стане італійська паста з морепродуктами. Яку б їжу ви не обрали, вона смакуватиме ще краще, коли ви знатимете про неї такі цікаві факти:

  1. Незважаючи на те, що паста вважається італійською стравою і викликає асоціації саме з цією сонячною країною, вперше її приготували в Китаї за 5 тис. років до н.е. Проте лише завдяки італійцям паста отримала безліч позицій і визнання у цілому світі.
  2. Паста по-італійськи позитивно впливає на ваш зовнішній вигляд, адже містить у своєму складі вітамін Е - компонент, що відповідає за молодість і уповільнює процеси старіння. Саме з цих причин корінні італійки вважаються одними з найкрасивіших жінок, незважаючи на вік.
  3. Завдяки цій страві, вам вдасться і ситно поїсти, і підтримувати своє тіло в тонусі. Вчені довели, що люди, які споживають пасту на постійній основі, рідше страждають від зайвої ваги.
  4. А чи знали ви, що у пасті містяться вуглеводи, які активують вироблення серотоніну, гормону гарного настрою.
  5. У світі налічується понад 400 різновидів пасти.
  6. Щоб страва отримала неповторний смак, вона має бути зварена al dente. Її важливо не переварити, адже коли готувати надто довго, вона стає важкою для шлунку. 

Цікаві та маловідомі факти про італійську пасту, чи не так? А ви знали про них і чи здивувались, дізнавшись?

Читайте також: Ланчі в італійському стилі від Antica - заряджайся смаком весь робочий тиждень!

 

замовити пасту антіка

Доставка пасти по-італійськи - вдалий вибір для ситного відпочинку!

Якщо вас зацікавила ця їжа у Тернополі, завітайте у наш ресторан Антіка, де зможете поласувати пастою у найрізноманітніших варіаціях. А коли немає змоги навідатись до нас, на допомогу прийде доставка італійської пасти. Послуга актуальна не тільки для містян, але й мешканців прилеглих сіл, тому поспішайте, аби насолодитись дійсно вишуканою їжею, яка за смаком максимально нагадує оригінальну італійську.

Прийняли рішення замовити пасту на доставку з нашого ресторану Antica Eatery - ми раді запропонувати вам безліч варіацій цієї страви:

  • легендарна римська карбонара;
  • апетитна паста з лососем і чорізо;
  • ньокі з ароматними грибами та ніжним трюфелем;
  • запашні тортеліні у пармезановому соусі;
  • сирна паста, яку оцінять поціновувачі легкості;
  • класичні спагеті з маслом, що можуть використовуватись як гарнір, так і самостійна основа;
  • паста з соковитою телятиною та трюфелем для тих, хто прагне смачно та ситно поїсти, та інші різновиди.

Доставка італійської їжі з нашого закладу Антіка виконується за попереднім замовленням на сайті чи за номером 068-055-77-11. При оформленні замовлення на певну суму у передмістя та Тернопіль доставка їжі здійснюється безкоштовно, тому збирайте близьких і організовуйте смачні посиденьки в італійському стилі. Доставка пасти в Тернопіль і на околиці - чудовий привід зустрітися з дорогими людьми чи відзначити певну подію. Коли ви знаєте цікаві факти про цю страву, то відпочинок стає ще більш захопливим, а паста - особливою!

Наступна стаття >Наступна стаття