Їжа та вино: Як правильно поєднувати?

2020-08-31

Хочете знати, яке вино замовити до легкого салату, яке до м’яса на грилі, а яке до солодкого десерту? Звісно ж, над поєднанням страв та вина можна сперечатися безкінечно, але ми приготували для вас основні правила, які допоможуть створити вдалий фудпейрінг вина та страв.

 

Доставка їжі: Що замовити до вина?

 

Сім’я ресторанів Файного міста має величезний вибір страв різних кухонь світу, і усі їх можна замовити на доставку. Всі знають, що в місті Тернопіль смачно поїсти можна саме в закладах Файного, а ще там великий вибір різноманітних вин. Як їх поєднати із улюбленими стравами, ми вам зараз і розповімо. 

1. Найпростіша і універсальна рекомендація – гра на контрасті. Недорогі вина з простим букетом ідеально поєднуються зі складними стравами з багатьма інгредієнтами, і навпаки.

2. Правила доповнення. Легкі вина з квітковими нотами і кислинкою замовляють до свіжих салатів з овочів і курки, фруктів та інших делікатних продуктів. А до стейку, страв із насиченими спеціями та соусами краще обрати червоні вина з важким, яскравим і багатим букетом. Тож, якщо замовляєте у ресторані NA NEBI страви з грилю, беріть до них саме таке вино.

3. Якщо ви хочете доповнити страву вином з вишуканим і складним смаком, обирайте вина, родом з Італії, чи інших країн, що мають довгу історію виноробства. Вина Нового Світу мають більш інтенсивну і просту композицію, що робить їх універсальними. Пам’ятайте, що чилійське та італійське Шардоне матимуть різні смаки.

4. Легкі білі сорти рекомендують до риби, морепродуктів, м’яких сирів, птиці, фруктів. В ресторані азіатської кухні Young Party Restaurant, де чимало страв з риби та морепродуктів, спробуйте саме таке поєднання.

Червоне вино гарно поєднується з твердими сортами сиру, до прикладу Пармезану, а також з м’ясом. Замовте м’ясну дошку, або всім відому пательню з м’ясом та картоплею в Пабі Файне місто, і візьміть до страви червоного бархатистого вина.

5. Дотримуючись правил, пам’ятайте про нюанси приготування страви. Адже до вареної курки підійде біле вино зі свіжим ароматом, а до курячого стейку на грилі – більш насичені сорти.

6. Добре гармоніюють між собою страви і вина з одного регіону. До прикладу, до страв італійської кухні, яка яскраво представлена в закладі КЛУБ Файного, підійде італійське вино. Спробуйте їх поєднати.

7. НЕ бійтеся порушувати всі правила, і шукати своє ідеальне поєднання, яким би дивним воно не здавалося. Чому б, наприклад, не поєднати червоне напівсухе із соковитим бургером із Бар Пасаж Адлера 13.

 

Доставка їжі – Тернопіль. Переваги замовлення від Сім'ї ресторанів Файного Міста

 

Смачна кухня Тернопіль - це заклади Файного міста. Які переваги ви отримуєте, замовляючи їжу у нас?

  • Можна замовляти на одну доставку відразу декілька страв із різних закладів. Це ідеально, якщо ви робите замовлення на цілу сім’ю, чи компанію, де у кожного різні гастрономічні смаки.
  • В закладах Файного великі винні карти, тож ви обов’язково підберете ідеальне вино до страви, чи навпаки – страву до улюбленого сорту вина.
  • Файне доставка – це ще й швидко, зручно, вигідно та смачно.

А з закладів ЯНГ та На Небі тепер ще й безкоштовна доставка їжі по місту.

В місті Тернопіль доставка їжі можлива при замовленні страв на суму від 200 грн, а за межами міста – від 300 грн. Це, власне, і є єдина умова для замовлення їжі Тернопіль від мережі закладів Файного.

Придбати алкогольні напої можуть особи, які досягли 18 років. Надмірне вживання алкоголю шкодить вашому здоров'ю.

Наступна стаття >Наступна стаття