Як з'явились перші служби доставки їжі?

2021-05-19

Кожному з нас сьогодні важко уявити життя без такої зручної послуги як доставка їжі, оскільки вона дозволяє всього за 20-30 хвилин у декілька кліків зручно отримати найвишуканіші страви з будь-якого куточку свого міста до себе додому або на роботу. А чи знаєте Ви як зародився такий вид людської діяльності та що собою являли перші служби доставки їжі?

Доставка їжі – історія розвитку

доставка їжі тернопільПерші служби доставка їжі зародилися наприкінці 19 століття в Індії – це були розносники їжі «даббавала», які доставляли страви в спеціальних металевих судочках «дабба». На Заході послуги замовлення їжі популяризувались в середині XX століття із появою телефонів й Інтернету. У США перші служби, що пропонували замовити їжу додому, з’явились завдяки італійським емігрантам, що відкривали піцерії. Разом із цим, в європейських державах мали попит різноманітні закуски, зокрема бутерброди та сендвічі, а в східноазійських – спрощені варіанти традиційних національних страв, наприклад, суші, локшина та салати. До України сервіси доставки їжі дійшли лише всередині 1990-х рр., однак, через неширокодоступність Інтернету, замовлення здійснювались телефоном або особистому відвідуванні закладу. З 2000-х рр. із появою закладів, що пропонували страви комбінованої кухні, популярним стало замовлення їжі різних кухонь Світу з одного ресторану.

Разом із сервісами замовлення їжі еволюціонувало і упакування страв. Через те, що люди скаржились на незручність пакування та холодну їжу, виникала необхідність вигадати спосіб доставлення їжі гарячою та зручною до вживання. Так, у 1960 р. було створено гофроване картонне пакування, яке дотепер використовується для доставки піци та суші, а також пластмасові місткості та контейнери для лапші, що складаються з трьох шарів – цупкого паперу та двох шарів поліетиленового покриття та є придатними до розігрівання їжі у мікрохвильовці. Сьогодні ж кур’єри використовують спеціальні теплоізоляційні сумки, що тривало захищають їжу від охолодження без втрати смаку, а меню доставки варіюється від піци, локшини та суші до бургерів, фаст-фуду, салатів, напоїв і традиційних страв української кухні.

Сім’я ресторанів Файного міста – найкраща можливість замовити їжу Тернопіль!

Бажаєте замовити їжу Тернопіль? Доставка їжі Тернопіль від Сім’я ресторанів Файного міста допоможе втамувати Ваш голод за лічені хвилини! Чому варто зробити замовлення їжі Тернопіль саме у нас?

  • можливість замовити їжу додому, в офіс та будь-яку точку міста і за його межі;
  • безкоштовна доставка їжі Тернопіль від 450 грн та низькі тарифи;
  • зручне меню доставки із шести закладів мережі Сім’я ресторанів Файного міста, зібране в одному місці на сайті fainemisto.com;
  • широкий вибір страв паназійської, традиційної та сучасної української, іспанської, мексиканської, американської, італійської та європейської кухонь;
  • можливість зробити замовлення самостійно на сайті, за телефонами та в мобільному застосунку «Файне місто»;
  • безпечна доставка їжі кур’єрами, які дотримуватимуться соціальної дистанції та будуть одягнені у маску та захисні рукавички.

Доставка їжі Тернопіль від Сім'я ресторанів Файного міста – заклади Тернополя, які піклуються про Ваш відпочинок!

Наступна стаття >Наступна стаття