«Сакана но тамаго» - Все про ікру в Японській кухні

2020-07-28

В більшості випадків ми звикли бачити ікру на суші та ролах як прикрасу, яка доповнює страву. Але в Японії до «сакана но тамаго» - так називають ікру в цій країні, що перекладається як «яйця риби», - ставляться дуже шанобливо. Вона є важливим інгредієнтом багатьох страв, що їх пропонує азіатська кухня. Особливості японської кухні такі, що вони використовують в їжу практичну усі частини риби, в тому числі й різну ікру. І готують її багатьма способами, засолюють чи засмажують.

Види ікри: Які популярні в азіатській кухні?

Найпопулярнішими видами ікри, які японці широко використовують в кулінарії є ікра масаго та ікра тобіко.

Хоч назва звучить і дуже екзотично, але насправді ікрою масаго називають звичайну ікру мойви, яку кожен бажаючий може купити практично в будь-якому супермаркеті Тернополя. Її цінують за ніжний та ненав’язливий смак, який гарно доповнює будь-які види риби. До того ж вона може набувати різних кольорів за допомогою природніх харчових барвників, і за це її також люблять кухарі.

Тобіко – дорожча ікра, яку видобувають з так званої летючої риби. Вона трішки крупніша за ікру масаго, але, до прикладу, дрібніша, ніж ікра лосося. В тобіко більш виражений смак, ніж у масаго, і в неї хрумка текстура. Її також фарбують з естетичною метою в різні кольори. До прикладу, в зелений за допомогою васабі, чи в чорний чорнилами каракатиці. Найсмачніші суші в Тернополі - замовити на доставку

Крім того, що тобіко – це дуже смачний морський делікатес, ця ікра ще й дуже корисна. У ній міститься близько тридцяти відсотків цінних білків, що легко засвоюються організмом. В тобіко присутні:

  • мінеральні солі;
  • калій;
  • фосфор;
  • йод;
  • кремній;
  • вітаміни групи В;
  • вітаміни A, D і C.

Замовити страви японської кухні з ікрою в YOUNG

Замовити суші з ікрою тобіко можна в ресторані ЯНГ. Ікра для суші у нас використовується тільки високої якості, тож ви зможете насолодитися неперевершеним смаком тобіко сповна.

Отож, тобіко в меню YOUNG Тернопіль:

  1. Туна рол з тунцем. До складу входять тунець, рис, крем сир, норі, авокадо, огірок, тобіко, соус васабі і кімчі.
  2. Каліфорнія з лососем. Улюблена багатьма класика – рол з слабосоленим лососем, огірком, авокадо, тобіко та соусом на основі васабі.
  3. Ебі рол з креветкою. Це креветка тигрова, лосось слабосолений, рис, крем сир, норі, огірок, авокадо, тобіко, соус васабі, кунжут.
  4. Спайсі грін. Каліфорнійський рол покритий зеленою тобікою з лососем, креветкою, крем сиром, салатом чука і политий спайсі соусом.
  5. Уромакі кунсей з копченим лососем. До складу входять рис, крем сир, огірок, лосось копчений, норі, тобіко, кунжут.

Суші ЯНГ – це найкращі суші в м. Тернопіль, і їх можна замовити на доставку.

Для замовлення суші Тернопіль, потрібно лише обрати страви на суму від 200 грн. Якщо доставка за межі міста, то мінімальна сума замовлення – 300 грн.

Вартість доставки за межі Тернополя – 50 грн, а безкоштовно при засмоленні від 500 грн.

А от доставка суші у Тернополі від ЯНГ тепер повністю безкоштовна!

Замовляйте свої улюблені суші в будь-який зі зручних способів: по телефону, через сайт, чи оформивши замовлення в додатку.

Кур’єрська служба працює щодня з 14 до 23 години. Наші кур’єри завжди точні, ввічливі та оперативні. А наші суші – смачні й оригінальні!

Наступна стаття >Наступна стаття