Улюблені страви, які були придумані випадково

2020-09-18

Чимало звичних нам і улюблених багатьма страв були вигадані абсолютно випадково. Часто кухарі або щось плутали в рецепті, або пробували виплутатися з казусних обставин, а в результаті виходив кулінарний шедевр. І тепер ніхто вже й не підозрює, що цієї страви могло б і не бути.

 

Популярна їжа на замовлення в Тернополі, якої могло б не бути в меню

  • Салат Олів’є.

В другій половині XIX століття були популярні різноманітні майонези. Своєрідні м'ясні, та й не тільки, тарілки, де шматочки м'яса безлічі сортів були красиво укладені, часто поливали соусом. Люсьєн Олів'є задумав щось подібне: філе куріпок і рябчиків, шматочки ланспік (застиглого міцного бульйону), телячий язик і ракові шийки під соусом «Провансаль». Асорті було оформлено як витвір мистецтва. Ось тільки візуальної частини відвідувачі не оцінили: вони все перемішали і їли як ситний салат.

Кухар розлютився і на наступний день подав страву у вигляді салату. Гості залишилися дуже задоволені. Смачна доставка їжі - Тернопіль від закладів Файного міста

  • Кукурудзяні пластівці.

Їх винайшли брати Келлог, що жили в штаті Мічиган в XIX столітті.

Брати готували собі коржики з кукурудзяної муки. Почали робити тісто, але довелося відлучитися. Коли повернулися, борошно вже зіпсувалася. Їсти все ж хотілося, тому довелося замішувати тісто з того, що було, хоч ідея здавалась невдалою: тісто згорнулося в грудки. Але брати його таки підсмажили. На їхнє здивування деякі неапетитні грудки стали легкими і повітряними. Так з'явився найпопулярніший сніданок - кукурудзяні пластівці.

  • Салат «Цезар».

Свою назву цей популярний салат отримав на честь кухаря і власника мексиканського ресторану Цезаря Кардіні. У 1923 році в День Незалежності США в його ресторан завітали американські гості. У той час в Штатах діяв сухий закон, а в сусідній Мексиці алкоголь був в надлишку. Тільки от з їжею було складніше. Власнику ресторану так не хотілося втрачати відвідувачів, що він буквально на ходу «вигадав» рецепт нової страви. Цезар Кардіні змішав все, що було у нього на кухні і почав частувати гостей. Так виник знаменитий салат «Цезар», який до речі, дуже сподобався американцям.

Різні варіації «Цезаря» можна спробувати в закладах Сім’ї ресторанів Файного міста:

  1. Цезар з пряною куркою та чіпсами начос пропонує Бар Пасаж Адлера 13;
  2. Також в Барі Пасаж є Цезар №13;
  3. А в ресторані NA NEBI можна замовити Цезар з курячим філе-гриль.
  • Чіпси.

В 1853 році на курорті Саратога-Спрінгс в Америці, в ресторані одного дорогого готелю залізничний магнат Вандербільт замовив картоплю фрі. Шеф-кухар Джордж Крам страву приготував, але не вгодив клієнту, якому здалося, що картопля дуже товста. Кухар страву переробив, але щоб позлити вибагливого клієнта, нарізав картоплю дуже тонко, майже як паперовий лист. Всупереч очікуванням магнат залишився задоволеним, а страва стала дуже популярною.

КЛУБ Файного може вам запропонувати пікантні чіпси начос, а Бар Пасаж – чіпси начос з соусом Чеддер.

 

Замовити їжу - Тернопіль в закладах Сім'ї ресторанів Файного Міста

Їжа на замовлення Тернопіль від мережі ресторанів Файне Місто – це швидко, зручно, смачно і вигідно.

Щоб зробити замовлення їжі Тернопіль, потрібно лише обрати страви на суму від 200 грн (якщо доставка по місту), і 300 грн (якщо за місто).

Доставка їжі Тернопіль вартує 30 грн, за місто – 50 грн. Проте доставка від закладів НА НЕБІ та Young Party Restaurant по Тернополю безкоштовна.

Доставка Файне місто працює щодня, замовити можна до 23 години.

А зробити замовлення можна просто на сайті, по телефону чи через мобільний додаток.

Наступна стаття >Наступна стаття