У чому секрет назви ресторану "Jan Amour"?

2019-11-25

В самому центрі Тернополя, на затишній вулиці Кульчицької є вишуканий ресторан Jan Amour. Цікава назва виникла не просто так, - заклад названо на честь засновника Тернополя – Яна Амора Тарновського. 

 

Ресторан європейської кухні, який би високо оцінив сам Тарновський

 

jan amourПредставник давнього шляхетного роду Ян Амор Тарновський був видатним державним, політичним та військовим діячем. Вихідець з видатної родини, що володіла сенаторським статусом, Ян здобув відмінну класичну, гуманітарну та військову освіту у Краківській академії. Щоб покращити свою освіченість, здійснив велику світову мандрівку: подорожував країнами Західної Європи, Близького Сходу — у тому числі Сирією, Палестиною, Єгиптом, Грецією, Османською імперією.

Тарновський був роялістом у питаннях внутрішньої політики, і виступав проти зростання привілеїв шляхти.

Свого часу Ян Амор був великим гетьманом коронним, придворним короля, воєводою руським і краківський, першим графом Священної Римської імперії в родині Тарновських. Він мав велику бібліотеку, колекцію творів мистецтва. Та найбільшу історичну славу та повагу Ян Амор здобув за те, що заснував місто Тернопіль.

Саме на честь цього розумного, освіченого та видатного діяча, і названо сімейний ресторан Ян Амор.

Він би безперечно сподобався би самому Яну, адже мало які заклади Тернополя можуть похвалитися таким витонченим та елегантним дизайном, затишною атмосферою, чудовою кухнею та бездоганним сервісом. 

 

Ян Амор – ресторан для особливих зустрічей

 

Затишний сімейний обід чи вечеря, романтичне побачення, ділова зустріч, день народження, хрестини, річниця чи інша особлива подія – для усього цього ідеально підходить ресторан Ян Амор. 

Чим ще вигідно вирізняється заклад?

1. Смачною авторською кухнею, що повністю відкрита для відвідувачів. Кожен гість може вільно спостерігати за магією приготування апетитних страв. В ресторані Jan Amour меню містить великий вибір страв з свіжих морепродуктів, а таких чудових устриць ви не знайдете ніде у Тернополі. 

2. Теплою та приємною атмосферою, що створює позитивний настрій. В закладі панує елегантний і сучасний дизайн. Інтер’єр витримано у спокійних відтінках, вишуканість без надмірності тут у кожній деталі.

3. Філігранним рівнем обслуговування. Сервіс тут справді бездоганний – ввічливий і ненав’язливий. 

4. Великий вибір вина з різних куточків світу. Офіціанти знайомі з тонкощами ідеального фудпейрінгу, і завжди підкажуть як найкраще поєднати вино і страву для особливої гармонії смаку.

Тернополяни давно знають, що найкращі ресторани Тернополя – це ті, що належать до мережі Сім’я ресторанів Файного Міста, адже це завжди гарантія ідеальної якості та смаку.

Наступна стаття >Наступна стаття