Цікаві факти про джин, які ви точно не знали

2020-02-13

Джин – міцний алкогольний напій, який спочатку був аптечним засобом. За допомогою цього напою, настояного на ягодах ялівцю, лікували проблеми з травленням. Але згодом споживачі зрозуміли, що так звані «ліки» досить приємні на смак та доступні в ціні. А вже у 18 столітті джин став одним з найпопулярніших алкогольних напоїв в Англії.

 

Найкращі алкогольні коктейлі із додаванням джину

Джин вживали як в чистому вигляді, так і змішували його з іншими напоями. Так, першим коктейлем, який з’явився в британській книзі рецептів, став коктейль із джину із імбирним сиропом, біттерами і кюросао. Ну і хто не знає простого класичного рецепту джина з тоніком? Це до цих пір одна з найпопулярніших позицій в барах. 

Наведемо ще декілька цікавих фактів про джин та коктейлі з нього:

  • Джин, змішаний з томатним соком, був поширеним засобом від похмілля в Нью-Йорку в 1928 році, задовго до того, як дебютував коктейль «Кривава Мері».
  • Країна, де споживають найбільше джину - це Іспанія, там на людину припадає 1,07 літри джину на рік.
  • Початковий аромат джину – солодкувато-хвойний, а також м’який цитрусовий, від ялівцю.
  • Коктейль «Джин Рікі» був дуже популярним в кінці 19 - на початку 20 століття. Робиться він дуже просто: у високому бокалі з льодом змішуються джин, газована вода і сік половинки лайма. Цукор не додається.
  • В той час, коли британські моряки отримували щоденну порцію рому, британські морські офіцери отримували порцію джину.
  • Джин з тоніком спочатку набрав популярність в британських колоніях, оскільки хінін в тоніці допомагав боротися проти малярії. Однак, гіркота хініну в чистому тоніку мала неприємний смак, тому в тонік додавали джин.
  • Яну Флемінгу, автору книг про Джеймса Бонда, приписують створення коктейлю Веспер (Vesper) - кузена Мартіні. Він складається з джина, горілки, вермуту і цедри лимона.

Коктейлів із джином існує дуже багато – це величезна кількість фіззів, слінгів та пуншів усіх видів. Джин гарно освіжає у лонг-дрінках, а також чудово поєднується із цитрусовими, ягодами, овочами, квітами і травами.

Класичні, а також авторські алкогольні коктейлі із джином можна спробувати в барі Пасаж Адлера у місті Тернопіль.

 

Меню бару Пасаж пропонує великий вибір коктейлів та найсмачніші бургери

Бар Пасаж Адлера 13 – це центр барної та алкогольної культури Тернополя. Саме тут можна навчитися розрізняти алкоголь та отримувати насолоду від його смаку.

Бар Пасаж – це:

  • Величезна коктейльна карта. Вибір алкоголю, коктейлів, настоянок настільки великий, що кожен знайде тут щось собі до смаку. Крім «класики», бармени пропонують свої авторські оригінальні коктейлі, яких ви не спробуєте більше ніде.
  • Професійні бармени, які завжди готові допомогти, і з задоволенням підкажуть вам, який коктейль краще обрати, що б він був вам до смаку.
  • Смачна мексиканська та американська кухня. В барі Пасаж найсмачніші бургери, а їх вибір вражає. Крім цього, меню постійно доповнюється цікавими новинками.
  • Ввічливе обслуговування та приємна, позитивна атмосфера.
  • Зручне розташування в самому центрі міста.
  • Стильний дизайн, виконаний в темно-зеленій палітрі, багато дерева та вітражів.

Якщо шукаєте, які нічні заклади Тернополя відвідати, то Бар Пасаж оминути увагою неможливо. Адже саме тут неповторна атмосфера та особливі коктейлі – усе це створить вам прекрасний настрій на увесь вечір.

Придбати алкогольні напої можуть особи, які досягли 18 років. Надмірне вживання алкоголю шкодить вашому здоров'ю.

Наступна стаття >Наступна стаття