Тортеліні від кухарів клубу «Файного міста»

2019-05-20

Бажаєте смачно поїсти в Тернополі, скуштувати страви європейської кухні від найкращих кухарів? Завітайте до Клубу «Файного міста». Ми пропонуємо гостям унікальну можливість кардинально розширити гастрономічні враження та познайомитися з найцікавішими кулінарними традиціями та смаковими відтінками різних народів Європи. В меню Клубу «Файного міста» дуже багато страв з італійської кухні, приготованих у точній відповідності до аутентичних рецептів. Для того, щоб здійснити нові гастрономічні відкриття, зовсім на обов’язково відправлятися у подорож до цієї країни. Ви можете завітати до Клубу «Файного міста» в Тернополі та замовити вишукані страви італійської кухні.

Що таке тортеліні?

Тортеліні – один з найвідоміших та найцікавіших різновидів пасти. Варто знати, що вони входять у десятку найулюбленіших та найпопулярніших страв у італійців. Існує безліч різновидів тортеліні. У кожному регіоні Італії вони готуються за особливими рецептами, з додаванням до тіста чи начинки певних інгредієнтів. По формі ця паста нагадує пельмені. Проте, на цьому схожість завершується. Класичні тортеліні – це маленькі макарони з прісного тіста, начинені шпинатом і сиром рікотта. Сучасні різновиди цієї пасти вражають уяви безкінечними варіантами фаршу. Яйця, різноманітні види сирів, гриби, м’ясо, риба, зелень – кожен зможе знайти для себе улюблений рецепт. Важлива особливість – тортеліні дуже маленькі. При термічній обробці вони доходять до готовності буквально за 2 хвилини. У Клубі «Файного міста» можна скуштувати тортеліні з сиром, білими грибами та картоплею, лососем, шпинатом та крем-сиром.

Легедни та історія виникнення Тортеліні

Існує кілька версій винаходу тортеліні. Проте, історики кулінарії сходяться у переконанні, що ця страва походить з міста Болонья у північному регіоні Емілія Романія. Місцеві жителі дуже часто кажуть: «Якщо Адам спокусився яблуком, то що б він накоїв за порцію тортеліні?» Найвідоміша легенда про виникнення цієї страви пов’язані з зачаруванням жіночими принадами. За цією версією, між жителями Болоньї та Модена досить довго точилася війна. У баталіях приймали участь Олімпійські боги Марс, Венера та Вакх. Втомившись, вони вирішили відпочити у одному з місцевих постоялих дворів. Господар не втримався від спокуси та дозволив собі підглянути за богинею краси через замкову щілину. Єдине, що він зміг побачити – пупок Венери. Проте, чоловіка так сильно вразила неземна краса, що побачене ніяк не виходило в нього з голови. Бідолаха, не тямлячи себе, спробував відобразити форму у тісті і створив нову страву. Більш приземлений варіант історії говорить, що нічого божественного у виникненні торте ліні не було, і молодого кухаря вразила краса земної жінки – чи то дружини господаря, чи то вельможної пані, що зупинилася у постоялому дворі. Проте, існує і інша версія. Вона говорить, що на винахід тортеліні кухаря надихнула краса нерозкритого бутона троянди. Як би там не було в дійсності, документальні згадки про цю вишукану та смачну страву, датовані ще у XV столітті. Процес приготування тортеліні вимагає від кухаря спеціальних знань особливостей італійської кухні. Для дотримання рецептури надзвичайно важливо використовувати особливі сорти муки та інгредієнти для начинок. Кухарі Клубу «Файного міста» пройшли професійні стажування у справжніх знавців італійської кухні. Тому, наші гості отримують унікальну можливість насолодитися у Тернополі справжнім смаком тортеліні. Пляшка вишуканого італійського вина стане чудовим доповненням до страви.

Наступна стаття >Наступна стаття