Таємниця номеру 13 в «Пасажі Адлера»

2019-05-24

    Людство завжди манила таємниця, в якому би місці чи формі вона не сформована. Містифікація та загадковість можуть надати особливих рис навіть найбільш звичайним та буденним явищам. Сім’я ресторанів «Файного Міста» має свою таємницю, яку приховано у новому закладі мережі – барі «Пасаж Адлера 13».

Таємнича історія вулиці «Пасаж Адлера 13»

    autoВласне історія закладу тісно пов’язана із вулицею, на якому він розташований – Олени Кульчицької. Раніше вона мала назву «Пасаж Адлера», місцеві досі сприймають її саме так. Тут збережена архітектура кінця 19 століття з усіма її елементами: оригінальна ліпнина, кована оздоба, гвинтові сходи, навіть плитка і по сей день нагадують тернополянам та гостям міста про ті дивовижні часи. Купець Ігнатій Адлер, який був господарем аптекарської лавки та складу, заснував на цій вулиці «Готель Адлера», величність споруди якого вражає навіть сьогодні. Незважаючи на те, що будинок радше вважали борделем, Ігнатію вдалося увійти в історію міста.

   На тогочасній вулиці «Пасаж Адлера», де нині розташований наш бар, життя вирувало та буяло фарбами. Її вважали найпрестижнішою вулицею Тернополя, адже тут працювали кравецькі майстерні та салони, діяла наукова читальня та редакція газети. Також на цій вулиці жив і працював відомий на весь світ майстер фотомистецтва Брунон Калішевський. Культурні та наукові діячі проводили тут безліч часу, богема розважалася, а майстри різних галузей створювали шедеври.

   Сучасний Тернопіль не менш вражаючий, аніж два століття тому: місцева архітектура та доброзичливі містяни створюють особливу атмосферу і досі. Саме тому бар «Пасаж Адлера 13» зміг максимально вдало вписатися у це місце, ба навіть доповнити його. Наш заклад – це таємниця Тернополя, бо він знаходиться на вулиці, якої нині вже не існує. Фактично, ми розташовані на вулиці Олени Кульчицької, хоча кожен місцевий вкаже Вам на «Пасаж Адлера».

      Додаткової містифікації набуває номер «13», який завжди асоціювався у людей з різних країн світу із нечистю та потойбічним життям. Але не варто хвилюватися, мережа ресторанів «Файне Місто» – то позитивний персонаж, який зробить із Ваших вечірніх посиденьок справжню казку!

 

«Пасаж Адлера 13»: відгуки від задоволених гостей

  Наш заклад один із наймолодших у Тернополі, хоча вже встиг завоювати прихильність серед місцевих та гостей міста. Особливою популярністю користуються наші фірмові авторські коктейлі, які Ви неодмінно маєте скуштувати!

      Дуже класний бар!!! Сподобалось все... Оригінальні коктейлі, смачнющі закусочки та уважний персонал! Рекомендую!!! Тетяна Чайка-Рапацька       Коктейлі смачнющі!!!Особливо рекомендую Clover Club! Руслана Сирота

   «Пасаж Адлера 13» у місті Тернопіль – це сучасний бар, який поєднує у собі найкраще обслуговування, смачну їжу та незрівнянні напої. Вам неодмінно сподобається атмосфера, що так старанно плекається нашими працівниками. Якщо у Вас немає часу на обід, але хочеться поласувати чимось смачненьким – доставка їжі (Тернопіль) від нашої мережі ресторанів стане Вам у нагоді! Тепер можна влаштувати вишукану трапезу прямо у себе на роботі або вдома, не витрачаючи на це зайвих сил і часу.

   Наші гості завжди відзначають, що «Файне Місто» у Тернополі кардинально відрізняється від інших закладів. Тут панує особлива атмосфера гостинності та доброзичливості, яку просто неможливо не відчути! Чи пов’язано це із легендарною вулицею, пам’ять про яку ми закарбували у назві свого бару? Можливо, але без професіоналізму та любові до своєї справи також не обійшлося. Дозвольте нам потурбуватися про Ваш відпочинок, відкиньте усі клопоти – насолодіться неперевершеністю страв та напоїв у «Пасаж Адлера 13»!

Наступна стаття >Наступна стаття