Ресторан в Тернополі "Ян Амор" запрошує скуштувати елітні вина Греції

2019-05-24

Відпочинок у ресторані «Ян Амор» – це можливість скуштувати вишукані вина з різних країн світу. Саме в нас є широка винна карта . Наші сомельє шукають та пропонують до вашої уваги  найкращі сорти від всесвітньо відомих виробників, що отримують високі оцінки експертів. Звичайно, ми не могли оминути увагою Грецію. Адже, саме ця країна є загально визнаною батьківщиною європейського виноробства. В експозиції музею на острові Тасос зберігається один з найстаріших з відомих людству законів, датований 5 ст. до н. е. На мармуровій таблиці висічені правила, що регламентували торгівлю вином та вимоги до його якості.

Історія, легенди та стародавні традиції виготовлення вина у Греції - "Ян Амор"

Для розуміння значення цього напою у стародавніх греків, достатньо пригадати роль культу бога Діоніса – покровителя виноградарства та виноробства. З найдавніших часів ці вірування та традиції переплітаються з історією, культурою та релігією країни. Існує дуже цікава легенда про появу вина в Греції. У цьому міфі описується Всесвітній потоп, насланий Зевсом на людство. Врятуватися вдалося лише родині фессалійського царя Девкаліона, сина Прометея. Бог допоміг синові збудувати корабель та заснувати нове поселення людей. Нащадки Девкаліона виростили перші виноградні лози, після чого Діоніс навчив їх виготовляти вино. З чисельних документів та літературних творів стародавньої Греції ви можете дізнатися, що сніданок кожного громадянина складав шматок, хліба, змочений в нерозбавленому вині. Соціальні відмінності відображалися лише у якості хліба. Багатії споживали пшеничний, а бідняки – ячмінний. Наступні трапези впродовж дня також супроводжувалися обов’язковим споживанням вина, але, у відповідності до загальноприйнятого етикету, напій розбавлявся водою. До нашого часу дійшли старовинні рецепти. Вина тих часів були густими та солодкими, в них додавались трави, товчений мигдаль, оливкову олію, кедрові горіхи, насіння кропу, м’яту, корицю, мед, зварений виноградний сік та родзинки, дорогі ароматичні речовини та миррові смоли, що підсилювали смак та придавали напоям лікувальні властивості. Впродовж багатьох століть грецькі винороби утримували лідируючі позиції на світовому ринку та зробили неоціненний вклад у розвиток виноробства у Європі. Навіть впродовж 400 років залежності від Османської імперії (1453-1830) традиції вирощування лози та виготовлення вина зберігались у монастирях. Важливий історичний факт. В середині XIX сторіччя по Європі прокотилася епідемія хвороби лози філоксери. Значна частина виноградників була знищена. Керівництво та власники виноробних підприємств Греції допомогли відновити найвідоміші та найпродуктивніші сорти на континенті.

Найкращі сорти вина із Криту у винній карті ресторану «Ян Амор»

Ми пропонуємо гостям чудові напої від виноробні «Mediterra Winery». Компанія заснована у 1973 році в критському селищі Кунаві. Тут вирощують унікальні автохтонні та популярні міжнародні сорти винограду. Компанія «Mediterra Winery» поставляє елітні вина у 25 країн світу та на внутрішній ринок Греції. Відвідувачі ресторану «Ян Амор» від «Файного міста» отримують можливість дегустувати сорти, що отримали високі нагороді на престижних конкурсах та міжнародне визнання у середовищі експертів.

  • Muscat de Patras – солодке біле вино, виготовлене з мускату. Вам сподобається м ’який та багатий смак, насичений аромат з відтінками меду та квітів. Цей сорт стане чудовим доповненням до морозива, десертів та фруктів.
  • Mavrodaphne of Patras – червоне солодке вино, виготовлене з винограду сорту мавродафне. Напій вражає неповторним насиченим смаком та багатим ароматом з нотками сухофруктів, шоколаду та кави. Це вино стане ідеальним вибором до фруктів, шоколадних десертів та сирів.

Ресторани Тернополя пропонують жителям та гостям міста смачні страви та напої. Але тільки у нас ви отримаєте змогу насолодитися вишуканими кулінарними шедеврами від талановитих кухарів та скуштувати елітні сорти вина від всесвітньо відомих виробників. Компанія «Mediterra Winery» пропонує чудові напої, виготовлені по стародавніх рецептах з найкращої сировини. Ці вина варті уваги найвимогливіших гурманів.

Придбати алкогольні напої можуть особи, які досягли 18 років. Надмірне вживання алкоголю шкодить вашому здоров'ю.

Наступна стаття >Наступна стаття