Раціони харчування як запобігання переїданню

2024-07-03

Переїдання - актуальна проблема для багатьох людей, проте не всі усвідомлюють її серйозність для здоров'я. Через надмірне споживання їжі виникає загальна слабкість, зниження працездатності, з'являється відчуття важкості та загального дискомфорту. Окрім цього, тривале переїдання розширює стінки шлунка, що призводить до регулярного вживання їжі у підвищеній кількості і набору зайвої ваги. У цій статті розглянемо, чому ми переїдаємо та які фактори цьому сприяють?

 

Основні причини переїдання: розглядаємо і усуваємо!

Коли вас теж турбує переїдання - причини такого стану можуть пояснюватись наступним:

раціони харчування кафе моне

  • Частою втомою та порушенням сну. Коли організм виснажений, він вимагає наповнення енергією, яку ми звикли отримувати внаслідок споживання їжі. 
  • Регулярними перекусами на ходу, за книгою чи роботою. Страви мають потрапляти в наш організм свідомо, але коли ми споживаємо їжу, не задумуючись, наша увага розсіюється і призводить до втрати контролю.
  • Заїданням емоцій. Відчуття тривоги чи, навпаки, радості у багатьох людей призводять до збудження апетиту. Замість їжі у такі моменти найкраще зайнятись спортом чи вийти на прогулянку.
  • Звичками. Зустрілися з друзями, вас запросили в гості чи просто обожнюєте солодощі з кавою або чаєм напередодні сну - змініть звичне переїдання на здоровий і комфортний відпочинок.

Якщо ви помічаєте одну із перелічених вище ознак, вам варто якомога швидше дізнатись, як не переїдати. Для цього:

  • організовуйте корисне дозвілля;
  • проводьте якомога більше часу на свіжому повітрі;
  • дбайте про здоровий сон і мінімізацію виснаження;
  • споживайте якомога більше води;
  • усуньте зовнішні фактори, що перешкоджають збалансованому харчуванню.

Читайте також: Чому на здоровому харчуванні так важко втриматись?

 

Готовий раціон харчування на тиждень від Кафе Моне - ефективний засіб від переїдання!

Для боротьби з переїданням і нормалізації загального самопочуття ми, заклад здорового харчування Кафе Моне, розробили для вас збалансовані та поживні готові раціони на 5-7 днів. Обирайте відповідну до ваших щоденних потреб програму і вам вдасться уникнути переїдання. Наш раціон здорового харчування включає такі програми:

  • Light. Раціон, створений для усунення декількох зайвих кілограмів, дарує легкість без відчуття голоду.
  • FMD. Цей здоровий раціон харчування триває протягом 5 днів. Основна його ціль - схуднення методом імітації голодування. Завдяки цій дієті вам вдасться не лише скинути зайву вагу, а й очистити організм на клітинному рівні та покращити працездатність.
  • Баланс-1. Раціон харчування на тиждень, розроблений для офісних працівників і загалом людей, які ведуть малорухливий спосіб життя. Він допомагає побороти зайву вагу, наповнити організм тонусом і поліпшити настрій.
  • Баланс-2. Оберіть цей раціон на тиждень, якщо постійно перебуваєте в русі і витрачаєте багато енергії. Він включає страви зі свіжих овочів, м'яса птиці, риби та морепродуктів, що наповнюють організм силами без відчуття важкості.

Лише збалансоване меню на кожен день допоможе вам побороти переїдання, привести своє тіло в норму та поліпшити загальне самопочуття. Замовляйте правильний раціон харчування з нашого закладу Cafe Mone на доставку по Тернополю та передмісті для ще більшого комфорту. Доставка раціонів - це чудова можливість позбавити себе зайвої метушні на кухні та нормалізувати режим споживання їжі. Стравами, що включає кожна з перелічених програм, ви залишитесь задоволені, оскільки після їх споживання не виникатиме відчуття голоду і відповідно вам не захочеться ще чимось перекусити.  Переїдання - серйозна проблема, з якою потрібно боротись, а у цьому вам допоможе їжа на замовлення з закладу MONE! Ну і, звісно, не забувайте про самоконтроль і організацію дозвілля таким чином, щоб не з’являлось бажання зловживати їжею.

Наступна стаття >Наступна стаття