Помаранчеве вино - що робить його таким унікальним? Ресторан Jan Amour

2019-07-30

Вино являється дійсно унікальним напоєм, що протягом тисячоліть не втрачає своєї актуальності та здатності вражати смакові рецептори гурманів. Наразі існує чимала кількість його різновидів, все не обмежується класифікацією столових, десертних, червоних чи білих вин. Ресторани Файного відкривають завісу винної культури перед тернополянами, тому у нас можна скуштувати вина Старого і Нового світу з дивовижними букетами та післясмаками. Але сьогодні поговоримо про новий тренд, що захопив Європу та поступово набуває популярності в Україні.

Jan Amour: ресторан у Тернополі, в якому можна скуштувати помаранчеве вино

vinoOrange вперше почали виготовляти у Європі, де спочатку продавався як підкатегорія білого вина. Але, зрештою, він отримав іншу назву, якій завдячує своєму приємному помаранчевому кольору зі золотим відливом. Наш ресторан у Тернополі одним із перших почав подавати цей чудовий напій гостям, пропонуємо ознайомитися з декількома цікавими фактами про нього:

  • Своєрідною батьківщиною amber wine вважається Грузія, де його виготовляли ще близько 2.000 років тому. Використовували сорт Ркацителі та Кахетинську/Імеретинську технології приготування.

  • Помаранчеві вина виготовляють подібно до червоних, себто — винний матеріал під час бродіння настоюється на виноградних кісточках та шкірках. Наша винна карта включає у себе цей напій, адже його приємний колір та терпкий смак дарують особливу насолоду.

  • Раніше оранж-вайн витримували у глиняних амфорах — квеврі. Сьогодні ж обирають дубові діжки та бетонні чани. Файні заклади Тернополя зберігають готові напої у спеціальних винних шафах, щоб максимально утримати ароматику та букет вина.

  • Географія виготовлення цього різновиду вина достатньо широка — Італія, Словенія, Грузія. Але так історично склалося, що саме остання країна є найбільш обізнаним знавцем у категорії orange. Тому ресторан Jan Amour пропонує Вам насолодитися довершеним смаком Orange vine Qvevri white від Besini. Це пляшка ідеальна для першого знайомства з грузинським помаранчем, а його фруктово-солодкий аромат і терпкий сухий післясмак здивує своїм фантастичним поєднанням!

Важливо подавати це вино за правильної температури — 12-14 °С, та обов’язково обирати до нього гідний гастрономічний супровід. З цим Вам допоможуть наші офіціанти, що обізнані у вайнпейринг культурі. До речі, таким професійним підходом може похизуватися не кожний заклад у м. Тернопіль. Ресторани Файного дбають не лише про смак і бездоганну подачу, але також про гастрономічну сумісність страви та вина.

Найкращі ресторани Тернополя: який обрати для себе?

У нашому закладі можна не лише провести дегустацію вина, але також чудово провести час із друзями, родиною та другою половинкою. Якщо Ви шукаєте найкращі ресторани Тернополя для своєї особливої події, запрошуємо до Ян Амор! 

Романтичні побачення, маленькі весілля, заручини, хрестини, освідчення у коханні — у затишному та кулуарному Jan Amour кожна подія стає винятковою та особливою! Які ще ресторани Тернополя для Дня народження підійдуть так само ідеально, як наш?

Сім’я ресторанів Файного Міста також може організувати виїзні святкування, адже для Вас доступна послуга кейтерингу у супроводі професійних кухарів, офіціантів та барменів. Вишукана авторська кухня з французькими нотами, гарний вибір вина, включаючи популярний оранж, бездоганний сервіс — Ваше свято запам’ятається на довго!

Придбати алкогольні напої можуть особи, які досягли 18 років. Надмірне вживання алкоголю шкодить вашому здоров'ю.

Наступна стаття >Наступна стаття