Особливості проведення фуршету

2021-05-24

Фуршет є однією із головних форм організації застілля як на вечірках і корпоративах, так і на ділових зустрічах та виїзних церемоніях, яка надає змогу гостям вільно обирати будь-які страви та напої та вільно пересуватись по залу і спілкуватись з іншими гостями без прив’язки до свого місця за столом, на відміну від традиційного бенкету. Однак, фуршетний стіл являє собою не просто кілька десятків тарілок із різноманітними нарізаними закусками на шпажках, а вимагає ґрунтовних знань щодо його правильної організації.

Фуршет Тернопіль: правила проведення

Замовити фуршет ТернопільФуршет Тернопіль зазвичай проводять з 18-ї до 20-ї години. Фуршетні столи розміщують у формі літери «П», «Т» або «Ш» на відстані щонайменше 1,5 м один від одного та від стін для вільного пересування гостей, при цьому їх загальна довжина не повинна бути більшою за 10 м в одну лінію. Важливо підкреслити, що фуршетні столи Тернопіль можуть бути засервіровані односторонньо або двосторонньо, а також мати невеликі додаткові столики з попільничками, де гості можуть споживати їжу або залишити використаний посуд.

В банкет-фуршет меню кількість приборів та посуду на одного гостя розраховується наступним чином: 1 фужер, 0,25-0,5 склянки для соків, 1,5-2 тарілки для закусок, 0,5 тарілок для пиріжків або десертів, 0,5 ножів та 1,5-2 фруктових або закускових виделок та три чарки. Окрім того, меню банкет-фуршет обов’язково повинно включати широкий асортимент гарячих закусок і напоїв, десертів і холодних страв, які офіціанти виносять невеликими порціями, щоб їх можна було з’їсти без ножа. На початку подаються одночасно гарячі закуски та страви, і лише після того - десерти-морозиво та фрукти із шампанським, келихи з яким офіціанти наповнюють на 2/3 об’єму та пропонують з таць, застелених серветкою. Кейтеринг Тернопіль закінчується подачею кави або коньяку на вибір гостя.

Надзвичайно велику роль в успішності фуршету відіграє професіоналізм офіціантів, кожний з яких повинен обслуговувати 18-20 гостей. До їх компетенції входить:

  • подача страв і закусок та розливання напоїв відповідно до всіх етикетних норм;
  • сервірування столу та віднесення зіпсованого або використаного посуду, приборів, скатертин і пляшок під час та після закінчення фуршету;
  • своєчасне поповнення серветниць та заміна попільничок;
  • слідкування за загальним порядком в залі та рівне піклування про комфорт кожного гостя.

Яке меню банкет фуршет пропонує Сім’я ресторанів Файного міста?

Хочете організувати висококласний фуршет Тернопіль? Тоді вам точно варто замовити меню банкет фуршет від Сім'я ресторанів Файного міста! Ми пропонуємо нашим клієнтам можливість створити справжнє свято, замовивши фуршетний стіл на весілля Тернопіль або для будь-яких інших подій. Ми гарантуємо:

  • Вчасне приготування і доставка їжі Тернопіль, сервірування та оформлення столу й обслуговування гостей нашими висококваліфікованими офіціантами.
  • Відповідальну організацію свята різного масштабу у будь-якій міській та виїзній локації, в т.ч. на природі.
  • Невимушену та приємну атмосферу із дотриманням усіх етикетних норм організації фуршетів.
  • Використання лише найкращих свіжих та попередньо незаморожених продуктів.

Окрім того, Ви можете замовити готове або ж розробити за допомогою наших адміністраторів власне меню банкет фуршет, обравши закуски і страви із одного або декількох закладів мережі Сім'я ресторанів Файного міста! Телефонуйте нам та попіклуйтесь про власний комфорт вже зараз!

Наступна стаття >Наступна стаття