"Найсмачніші свята": Як святкують в різних країнах світу?

2020-05-25

Погодьтеся, що їжа відіграє особливу роль у житті кожної людини. Адже в усіх є якісь улюблені страви: салати, десерти, супи. Всі ми також любимо пізнавати кухню інших країн та народів, тому окрім традиційного туризму, дуже популярні гастротури. А крім цього є цілі конкурси по поїданню їжі, фестивалі та дні їжі, на які з’їжджаються любителі смачно поїсти з усього світу. Розповімо вам про декілька найцікавіших днів їжі і про те, як їх святкують.

 

Смачна їжа з доставкою додому на будь-який смак

Але перш, ніж ми почнемо, радимо вам спочатку скористатися послугою Файне місто доставка від мережі Сім’я ресторанів Файного міста і замовити собі щось смачненьке. Оскільки голодним цю статтю буде читати дуже важко.

  • День нутелли.

Святкують 5 лютого. Шоколадно-горіхову пасту в 1946 році винайшов П'єтро Ферреро – той самий відомий цукерковий магнат.

Ферреро готував шоколадні батончики і через брак какао-бобів додавав в шоколадну суміш горіхи, щоб розбавити складу.

Як ми вже знаємо, така суміш усім припала до смаку! З 2007-го року День Нутелли святкують в багатьох країнах. Влаштовують флешмоби, концерти і, звичайно, дегустації страв з нутеллою: тортів, тістечок, булочок.

Клуб Файного міста пропонує замовити млинці з нутеллою і бананом, щоб день почався смачно!

  • Всесвітній день вівсянки.

Ця страва асоціюється більше з англійськими сніданками, але вперше свято, присвячене вівсянці, почали відзначати в 1985 році в американському місті Сент-Джордж. Тоді один з менеджерів місцевого супермаркету помітив, що саме ця каша користується величезною популярністю у містян. З тих пір щорічно в другу п'ятницю квітня там проводиться всесвітній день вівсянки.

Вівсянка – це не лише корисні, а й смачні сніданки, і ви зрозумієте це, спробувавши вівсяну кашу з фруктами та горіхами від Клубу Файного. В закладі є доставка сніданків, і великий їх вибір.

  • Фестиваль битви томатів.

Це веселе дійство проводиться щороку 28 серпня на головній площі іспанського міста Буньоль. За традицією саме в цей день іспанці влаштовують битви помідорами, а всі вулиці перетворюються в червоні томатні ріки. Помідори привозять до міста цілими вантажівками і взяти снаряд може кожен бажаючий.

  • Всесвітній день яйця.

Відзначається в п’ятницю жовтня. Міжнародна яєчна комісія (а така існує) в 1996 році на конференції у Відні вибрала саме цю дату для святкування.

Зазвичай в цей день проводять конкурси на кращий малюнок яєць, кращий рецепт з яєць, читають лекції про користь яєць. А деякі ресторани і кафе вводять в меню спеціальні страви, пов'язані зі святом.

  • День бургера.

Його відмічають 27 липня, адже вважається, що саме в цей день далеких 120 років тому було продано перший у світі гамбургер.

Величезний вибір смачних та соковитих бургерів є у Барі Пасаж Адлера 13, і, звісно ж, ви можете замовити їх на доставку.

 

Доставка їжі Тернопіль: звідки замовити

Щоб порадувати себе чимось смачненьким, не обов’язково чекати на свято, можна це зробити саме зараз. Файне доставка вам у цьому допоможе. У нас ви можете замовити доставку одразу з п’яти закладів мережі: Файне Місто, Клуб Файного, Пасаж Адлера, Na Nebi (діє лише доставка обідів Тернопіль) та Young.

Замовлення можна зробити онлайн: на нашому сайті fainemisto.com чи за допомогою мобільного додатку. Для доставки потрібно замовити страви на суму від 200 гривень по місту і від 300 гривень, за умови доставки за місто.

Наступна стаття >Наступна стаття