Найцікавіші факти про піцу, яких ви не знали

2022-08-08

Піца вважається улюбленою стравою багатьох людей із різних куточків світу. Вона може стати як основним смаколиком святкового столу, так і ідеальною їжею для ситного обіду чи вечері. А чи задумувались Ви про те, які існують цікаві факти про піцу, коли її куштуєте? І що приховується за ними? Ми, Паб Файного Міста, зібрали спеціально для Вас таку інформацію і хочемо нею з Вами поділитись.

 

Незвичайні факти про піцу

Серед найцікавіших фактів пропонуємо Вам ознайомитись з наступними:

факти про піцу

  1. Хоча піца вважається традиційною італійською стравою, основне її споживання припадає на США. До Штатів рецепти перевезли емігранти з Італії. Американці настільки люблять цю страву, що транспортують її навіть вертольотами. Таким чином здійснюється доставка у віддалені куточки Аляски.
  2. У смаколику різних народів світу можна знайти досить цікаві поєднання продуктів. Для прикладу, жителі Японії найчастіше бажають замовити піцу з кальмарами, Франції - смаженими яйцями, Бразилії - кукурудзою та горохом, Камбоджі - з марихуаною.
  3. Найдорожчою вважається саме італійська піца. Її вартість становить 12 тис. доларів. До складу страви входять різні види ікри, норвезькі омари, сир моцарелла, рожева сіль з Австралії.
  4. Перша упаковка для зберігання цього смаколика виготовлялась зі срібла. Її пропонували виключно заможним верствам населення. Через деякий час почали випускатись коробки з металу. На зміну їм потім прийшов звичайний папір, який складався у вигляді конверту.
  5. В Італії піца спочатку призначалась для селян. 
  6. У 2001 році американці доставили піцу на орбітальну станцію, де космонавти організували космічну вечірку з цим основним смаколиком.
  7. Розділити піцу порівну не так просто, як здається. Кількість шматочків повинні бути кратною чотирьом. Наприклад, щоб рівномірно розподілити страву на 3 людей, слід розрізати її на 12 шматків, а на 4 - 16. 

Цікаві факти, чи не так? А чи знали Ви про них раніше?

 

Яку піцу пропонує скуштувати Вам паб Файне Місто Тернопіль?

Ми, Faine misto Pub, пропонуємо Вашій увазі різноманітну піцу. Які б начинки не використовувались, їх об'єднує унікальна технологія приготування тіста. Для його створення ми обираємо борошно дрібного помелу. І це ще не все! Завдяки тому, що тісто проходить подвійний процес ферментації, воно получається ніжним і ароматним. А ще така технологія приготування позбавляє Ваш організм відчуття важкості. Навіть якщо Ви скористаєтесь пізнім вечором такою послугою, як доставка піци Тернопіль, у Вас буде відмінне самопочуття під час сну.

Паб файне місто Тернопіль пропонує піцу з різноманітними начинками. Лідируючі позиції займають наступні смаколики:

  1. Капрічоза. Ця популярна піца складається з томатного або вершкового соусу, моцарелли, шинки, шампіньйонів, помідорів, базиліку, часникової олії.
  2. Салямі. Це чудовий варіант для ситного обіду чи вечері. До складу страви входять такі інгредієнти: томатний соус, салямі, помідори, сир моцарелла, базилік.
  3. М'ясна. Від даного смаколику в неабиякому захваті чоловіки чи жінки, які не представляють свого життя без м'яса. В якості основних компонентів використовуються бекон, папероні, сосиски, салямі. Доповнюють їх смак томатний соус, моцарелла, часникова олія, свіжі помідори, зелень.
  4. Сирна. Це справжня знахідка для любителів сиру. У одній страві гармонійно поєднуються моцарелла, дорблю, пармезан. Подається піца на вершковому соусі. Завершують смакову композицію руккола та соус маріо.

Це далеко не всі позиції, які пропонуємо ми, Файне Місто Тернопіль ресторан, Вам скуштувати. У нас також можна замовити апетитну піцу з куркою та дорблю, песто та спаржею. Ну і, звичайно, в нашому меню є традиційна “Маргарита”. Обирайте, який смаколик Вам найбільше хочеться скуштувати, а ми для Вас його з задоволенням приготуємо! А якщо у Вас виникло бажання залишитися вдома, організувати пікнік чи пообідати на робочому місці, тоді Вашій увазі пропонується піца Тернопіль доставка. Файне місто Тернопіль дбає про Вас, де б та з ким Ви не були.

Читайте також: Проведіть обідню перерву з колегами смачно! Замовте доставку піци в офіс з Пабу Файного

 

Як виконується доставка піци Тернопіль?

Доставка файного міста - це дуже зручна послуга, яка дає Вам можливість насолодитися улюбленими смаками будь-де. Вона здійснюється по місту та передмісті. Піца доставка Тернопіль виконується кваліфікованими кур'єрами, які дуже добре ознайомлені з локаціями. Скористатися нею Ви можете на сайті fainemisto.com, у однойменному мобільному додатку чи за номерами телефонів 098-055-77-11, 0352-51-94-44. Страви привозяться ще гарячими та у безпечному посуді, який при нагріванні не виділяє посторонніх ароматів. 

А чи знали Ви, що у нас можлива безкоштовна доставка Файне? Для цього Вам слід здійснити замовлення на певну суму. Мінімальна його вартість залежить від Вашого місцезнаходження. Піца з доставкою Тернопіль - чудова нагода відволіктися від буденних справ на кухні, провести час з близькими людьми, організувати незабутній романтичний вечір чи просто побути наодинці з самим собою за переглядом фільмів.

Наступна стаття >Наступна стаття