Мексиканський словник: страви та продукти

2020-10-15

Слова енчілада, фахітас, кесадилья і чуррос вам ні про що не говорять? А даремно, бо це все неймовірно смачні страви, якими багата національна кухня Мексики. Оскільки тепер є справжній мексиканський заклад в м. Тернопіль Noname, усі ці блюда Мексики тепер можна спробувати. Але для початку навчимося розбиратися, що є що.

 

Продукти та страви мексиканської кухні: Вчимося розбиратись

 

Кухня Мексики дуже цікава, оригінальна й пікантна. Її важко описати, треба просто спробувати. Але ми спробуємо пояснити, що собою являє кожна страва. Страви мексиканської кухні - Доставка від НОНАМЕ

  1. Тортилья - тонка паляничка, яка буває з кукурудзяної і пшеничної муки. Перший варіант популярніший, адже кукурудза - основа основ мексиканської кухні. На ринках Мексики продають п'ять видів кукурудзи - маїсу: білий, жовтий, червоний, фіолетовий і голубий. Палянички розрізняються формою, способом приготування, варіантами подачі і типами начинок.

  2. Такос. Це, коли в тортилью поклали начинку. Перекладається слово як «комок». Що загорнути в тортилью, значення не має, є сотні рецептів. Є думка, що такос - це фастфуд, але в Мексиці його готують не тільки на вуличних лотках, а й в поважаючих себе ресторанах, різниця в подачі і рецептах.

  3. Кесадилья. Якщо тортилью скласти навпіл і обсмажити разом з начинкою, вийде кесадилья. Її можна спробувати на всіх ринках Мексики. Найпопулярніша начинка - сир. По-іспанськи «сир» - кеса, звідти й назва страви. Іноді всередину додають курку або м'ясо, квіти цукіні, гриби, соуси з чилі.

  4. Сальса. Ще одна традиція в більшості ресторанів Мексики - завжди тримати на столах сальси, гострі соуси. Або як мінімум подавати в якості компліменту разом з тостадо, як тільки ви зробите замовлення. Класична сальса - рохо («червона») - це томати, сіль, чилі і кінза. Сальсу можна зробити на основі зелених томатільо, ананаса або манго.

  5. Чуррос - палички з заварного тіста, які готують у фритюрі. В Мексиці їх готують на кожному розі. Іноді подають з соусами, але частіше просто з цукром, з лотка на вулиці.

  6. Мічелада - коктейль із пива і гострого соусу. Сhela на іспанському сленгу - «пиво». Назва коктейлю можна розкласти як mi chela helada і перевести - «моє холодне пиво».

 

Де замовити страви мексиканської кухні в Тернополі?

 

Справжня мексиканська кухня є в Нонаме Тернопіль! Наші кухарі спілкуються із майстрами кулінарії Мексики, перебираючи всі тонкощі та особливості, якими багата традиційна мексиканська кухня, і адаптуючи їх під наш власний стиль.

Noname Тернопіль меню має такі легендарні мексиканські страви як:

  • Такос з телятиною.
  • Суп чілі кон-карне.
  • Салат з пряними креветками та авокадо.
  • Кесадилья з куркою.
  • Бурітос з телятини.
  • "Elote" Кукурудза гриль з сиром.
  • Сирні палички з зеленою сальсою.
  • Чуррос запечені з сиром.

А також багато інших страв з меню мексиканської кухні, в тому числі і десертів, адже вибір в Нонаме бар дуже великий.

Усі позиції в меню бару можна спробувати не лише в закладі, а й замовити на доставку. Для оформлення доставки на адресу, потрібно всього лиш зробити замовлення на суму від 200 грн (по Тернополю), чи 300 грн (за межі міста). Замовити можна онлайн – на сайті чи в мобільному додатку, або ж по телефону.

Кухня Мексики – це особливий світ, і ви не пізнаєте його, доки не спробуєте. Тож поспішайте зробити замовлення найсмачніших мексиканських страв від Нонаме.

Наступна стаття >Наступна стаття