Класичні страви італійської кухні в клубі Файного Міста

2019-05-21

Постійні відвідувачі Клубу «Файного міста» знають – тут можна смачно поїсти, насолодитися вишуканими стравами європейської кухні, елітними винами та оригінальними коктейлями. Для нас важливо задовольнити будь-які смаки та запропонувати гостям максимально широкий вибір гастрономічних відтінків. Кулінарія – надзвичайно різнобарвний напрямок. Тому, ми вирішили відмовитися від стандартних меню, характерних для більшості кафе Тернополя, та запропонувати своїм гостям можливість познайомитися з найпопулярнішими стравами різних народів світу. Безперечним лідером європейської кухні в плані різноманіття смаків та гастрономічних відтінків визнана Італія. Ми з величезним задоволенням вивчаємо цікаві рецепти цієї країни от пропонуємо клієнтам Клубу «Файного міста» традиційні італійські страви, приготовані з точним дотриманням аутентичної рецептури з найякісніших інгредієнтів.

Страви Італійської кухні в клубі Файного Міста

Ця особливість, притаманна переважній більшості італійців, «кидається в вічі» кожному туристу. Життєрадісна та позитивна нація створила величезний пласт гастрономічних традицій, вклавши в кожну страву особливе ставлення до їжі, як до одного з найважливіших та найбагатших джерел насолоди. Саме тому, італійська кухні визнана однією з найбільш відомих та смачних не лише у Європі. Її знають та люблять у всьому світі. Ви будете здивовані, проте, рецепти, інгредієнти, смакові відтінки, багатющий спектр різноманітних приправ та соусів не є головною особливістю італійської кухні. Найважливіше – це унікальна культура споживання та процесу приготування кожної страви, що більше нагадує мистецтво. Основні правила, яких дотримуються італійці:

  • Споживання їжі на ходу неприпустиме. Страви заслуговують зупинки, смакування кожного шматочка.
  • Італійці дуже часто харчуються поза домом та віддають перевагу невеличким сімейним ресторанам. В цій країні навіть невеличке кафе здатне конкурувати якістю кухні та оригінальними рецептами з ресторанами високого класу.
  • Головний прийом їжі – обід. Італійці виділяють для нього вдосталь часу. Переважно, вони обідають у колі сім’ї, друзів чи колег по роботі.
  • Обов’язковий атрибут трапези – келих гарного вина.
  • Перекуси між основними прийомами їжі – переважно, фрукти, морозиво та тонізуючі напої.

На думку багатьох лікарів, саме цим традиціям італійці завдячують довголіттям та відмінному здоров’ю до похилого віку. Яскравий приклад – макаронні вироби. Для українців – це досить обмежений перелік буденних страв, що дозволяють недорого поїсти. Але для нас вони не асоціюються гастрономічною насолодою та вишуканими смаками. Для італійців макаронні вироби – це величезний пласт кулінарних традицій. Впродовж багатьох століть вони створили безліч самобутніх рецептів. Більшість українців, що слідують за вагою тіла та здоров’ям знають, що макаронні вироби занадто калорійній та не сприяють стрункій статурі. Проте, це лише часткова правда. Італійські макаронні вироби виготовляються з так званих твердих сортів пшениці. Вони рекомендовані для дієтичного харчування та надзвичайно корисні для здоров’я людини. Саме італійцям люди в усьому світі завдячують культивації пшениці твердих сортів. Правда, існує думка, що вони були завезені на Апеннінський півострів з Китаю відомим мандрівником Марко Поло. Але цей факт ніяк не применшує заслугу італійських фермерів та кулінарів, що подарували людям безліч рецептів спагеті, паст, піци та інших смачних страв. В меню Клубу «Файного міста» представлені найпопулярніші рецепти з макаронних виробів. Завітайте до нас та отримайте справжню насолоду від неповторних смаків. Для приготування страв ми використовуємо муку, виготовлену виключно з пшениці твердих сортів. Тому, навіть велика порція макаронних виробів не принесе шкоди вашій фігурі.

Популярні італійські пасти у Клубі «Файного міста»

Наші гості можуть скуштувати відомі спагеті а-ля фунті з білими грибами, шампіньйонами та лисичками. Ви отримаєте неземну насолоду від вишуканого смаку соусу та середземноморських приправ. Також, ми пропонуємо широкий вибір всесвітньо відомих паст, приготованих за класичними рецептами. Існує розповсюджена думка, що принцип приготування цієї групи страв італійці запозичили у греків. В перекладі з грецької мови слово «pasta» означає «мука, перемішана з соусом». В італійській кухні налічується величезна кількість оригінальних варіантів. Адже паста – це макаронні вироби з різноманітними соусами, травами, приправами та безкінечною кількістю різноманітних інгредієнтів. Проте, існують рецепти, що здобули всесвітню популярність та вважаються еталоном вишуканого смаку. Клієнти Клубу «Файного міста» в Тернополі отримують чудову нагоду скуштувати їх та оцінити класичні традиції італійської кухні.

Паста Карбонара Існує кілька версій того, кому належить честь вважатися творцем цієї страви. Найпопулярніший варіант – пасту вигадали копачі вугілля (carbonaio), що працювали в Апеннінських горах. Чоловіки вирушали до копалень на декілька місяців. Важка праця та недоступність домашнього затишку змушували їх вдосталь запасатися провіантом, що дозволяв добре харчуватися та не псувався впродовж тривалого часу. Типовий набір продуктів був обмежений – сир твердих сортів, оливкова олія, спеції, макаронні вироби та сиро в’ялена свинина. Свіжі яйця та зелень можна було взяти на розташованих поблизу копалень фермах. Власне, ці інгредієнти і складають класичний рецепт пасти Карбонара. Існує дуже багато варіацій страви, проте, головні складові класичної версії залишилися незмінними. Пікантність та неповторний смак досягається максимально вивіреними пропорціями інгредієнтів, якістю продуктів, точним дотриманням послідовності всіх операції та часу приготування.

Паста Болоньєзе Назва цієї страви пов’язана з різновидом соусу, рецепт якого був винайдений в Болоньї. До речі, це місто цілком заслужено претендує на звання гастрономічної столиці Італії. Саме Болонья запропонувала гурманам усього світу пармезан, бальзамічний оцет, популярні соуси, багато інших яскравих та самобутніх страв. Існує офіційний рецепт, рекомендований асоціацією кухарів Болоньї. Він складається з наступних інгредієнтів: панчетти (різновид бекону), свинина, яловичина, м’ясний бульйон, червоне вино, оливкова олія, морква, цибуля, томати, селера. Допускається використання в приготуванні соусу молока чи вершків. Болоньєзе традиційно подається з тальятелле – спеціальною італійською локшиною. Кухарі Клубу «Файного міста» використовують класичний рецепт. Вам обов’язково сподобається самобутній та вишуканий смак цієї страви.

Фетучіні з лососем Макаронні вироби з Італії представлені широкий асортиментом різноманітних форм. Існують також смакові особливості, пов’язані с сортом пшениці та технологією приготування тіста. Наші клієнти отримують чудову нагоду скуштувати одну з найніжніших паст. Фетучіні має форму тоненьких стрічечок, шириною близько 1 см. Ця паста подається з соусами, приготованими на основі томатів та з рибою. Наші кухарі пропонують гостям Клубу «Файного міста» один з найпопулярніших рецептів фетучіні з лососем. Вам обов’язково сподобається вишуканий смак цієї страви.

Гарантії якості від кращих кухарів Тернополя в закладі Клуб Файного міста

Ми використовуємо для приготування усіх страв виключно свіжі продукти від місцевих фермерських господарств. Звичайно, далеко не всі інгредієнти для найпопулярніших рецептів італійської кухні може вирощуватися в Україні. Проте, ми маємо можливість замовляти муку, виготовлену з твердих сортів пшениці, середземноморські спеції, сезонні спеції та фрукти у надійних постачальників з Європи. Сім’я ресторанів «Файне місто» використовує лише продукти найвищого ґатунку. Наші кухарі точно дотримуються усіх технологічних особливостей приготування страв італійської кухні у найдрібніших нюансах. Адже саме це дозволяє отримати вишуканий та унікальний смак оригінальних рецептів.

Наступна стаття >Наступна стаття