"Що, де, коли ?" - Хто придумав суші та роли?

2020-07-23

Суші давно вже стали однією з улюблених страв багатьох українців. Часто ми також називаємо суші ролами, сприймаючи ці слова як синоніми, але це не зовсім так.

Класичні суші – це рис і морепродукти. Якщо говорити про Японію, то переважно це сира риба, але в інших країнах, де немає такого постійного доступу до свіжої риби, вона слабосолена.

Роли – це підвид суші, їх готують скручуючи в рулет інгредієнти і нарізаючи їх на шматочки. Водорості при цьому можуть бути як всередині ролу, так і назовні. Крім того, якщо суші – це суто рис і морепродукти, то в роли можна класти, що завгодно – овочі, фрукти, сир, омлет.

Історія суші та ролів. Як все почалося?

До того як суші та роли здобули велику популярність в усьому світі, вони не раз видозмінювалися. Ця страва, якою в першу чергу знаменита азіатська кухня, має дуже довгу та цікаву історію.

Ось вам тільки декілька цікавих фактів від ресторану YOUNG Тернопіль. dostavka sushi ternopil

  • Перші суші не були самостійною стравою як такою. Японці загортали рибу в рис, бо помітили, що так вона краще і довше зберігається свіжою. Проте перед вживанням риби, рис викидали.
  • Аж у 17 столітті один із поварів вирішив поєднати рис і рибу та додати трішки васабі, що пізніше назвали нігірі-суші, які були надзвичайно популярними.
  • Колись у Японії для гордого звання сушиста потрібно було навчатися 3 роки, щоб відточувати свою майстерність та вміння.
  • А ось перші роли – це зовсім не паназіатська кухня, а північноамериканська. Саме тут, в Лос-Анджелесі, в 70 роках минулого століття місцевий повар винайшов рол каліфорнія. Він і досі є одним із найпопулярніших у світі.
  • Ще один популярний рол – філадельфія – родом із Нью-Йорка, і названий він так на честь сиру, який є обов’язковим інгредієнтом цього ролу. В цьому ролі водорості норі заховані всередину рулету, а зверху кладеться лосось. Адже американці не дуже полюбляли норі, вважаючи їх занадто жорсткими.

Історія суші не завершена, вона й досі триває, адже майстерні повари-сушисти вигадують все нові та нові рецепти, видозмінюючи як спосіб приготування, так і інгредієнти, і подачу. Це вже не зовсім східна кухня, хоча основи страви пішли саме звідти.

Де замовити найкращі суші в Тернополі?

Як ви зрозуміли, кожен з видів суші цікавий та унікальний по-своєму, і кожен вартий того, щоб його спробувати. Головне, що страва була смачна та якісна. Саме такі суші та роли пропонує ресторан східної кухні YOUNG.

В ЯНГ меню є як класичні, так і авторські та оригінальні рецепти суші, а також чимало суші-сетів на компанію. До того ж усе це ви можете спробувати не лише в ресторані, а й замовити на доставку.

Чому доставка ролів найкраща у місті Тернопіль в ЯНГ?

  • Усі суші та роли готуються із якісних, свіжих інгредієнтів, безпосередньо перед подачею чи відправкою кур’єром на адресу.
  • Довершене співвідношення рису та начинки, багато риби та великі порції.
  • Зручна й швидка доставка, кур’єри працюють точно та якісно.
  • Величезний вибір суші, який задовольнить навіть найвибагливіших гурманів.
  • Доступні ціни за найкращу якість.

Щоб зробити замовлення суші в м. Тернопіль, потрібно лише обрати страви на суму від 200 грн. Якщо доставка за місто, то мінімальне замовлення – 300 грн.

І, якщо для доставки за місто, потрібно оплатити 50 грн за послуги кур’єра, то віднедавна уся доставка по місту повністю безкоштовна!

А для безкоштовної доставки за межі Тернополя, мінімальне замовлення має бути від 500 грн.

Замовляйте улюблені суші та роли щодня з 14 до 23 години.

Наступна стаття >Наступна стаття