Хліб всьому голова! - Історія хліба

2021-09-07

Історія хліба вражає своєю величиною таким чином, що за тисячі років хліб став саме тим доповненням до страв, без якого не обходиться жоден прийом їжі переважної більшості українців. Хрусткий багет або круасан до горнятка кави зранку, дві скибочки чорного до ароматного борщу або ж швидкий перекус у вигляді сендвічу – усе це доводить, що цільнозерновий хліб є гармонійною частиною нашого щоденного раціону, тому кожному потрібно переконатись, що він споживає якісний хліб, який усі тернополяни та гості міста можуть придбати у Файна пекарня мережі Сім’я ресторанів Файного міста!

Історія хліба, асортимент й особливості приготування хлібобулочних виробів Сім’ї ресторанів Файного міста

цільнозерновий хліб

Однак чи знали Ви, що історія хліба повертає нас до сивої давнини аж на 15 тисяч років тому? Після того як зерна пшениці були вперше знайдені людьми під час полювання, їх спочатку споживали в сирому вигляді, а потім перетирали у крупу. Тоді хліб уявляв собою рідку кашу, яка готувалась на багатті та частина якої виливалась, перетворюючись на вугіллі в корж, що і став першою формою хліба. Історія хліба має надзвичайно важливу позначку в 3 тисячі років тому, коли єгиптяни винайшли рецепт приготування дріжджового тіста та піч – саме тоді з’явився хліб у традиційному для нас розумінні та формі. Римлянам та грекам, перейнявши досвід єгиптян, вдалось поширити мистецтво випікання хліба всією Європою.

На теренах Київської Русі хліб випікався зі збродженого тіста або ж зі спеціальних заквасок, води та борошна, що броділи, а для приготування збродженого хліба з житнього борошна використовувались 3-5 напівфабрикатів. До початку 19 століття хліб випікався працею людини, яку з приходом індустріалізації було значно спрощено завдяки появі автоматичних печей, тістомішалок, конвеєрів тощо – завдяки цьому якість та обсяги хлібної продукції, що випікається, значно збільшились.

Сім'я ресторанів Файного Міста шляхом місяців експериментів та приготування десятків рецептів вдалось сформувати власний широкий асортимент хлібу та іншої випічки, який постійно доповнюється смачними новинками. В процесі приготування ми використовуємо лише свіжу воду, сіль та борошно найвищого ґатунку чотирьох-п’яти видів, різних ступенів обробки та харчових властивостей, кожний з яких допомагає тісту увібрати більше вологи, надаючи хлібові пишності та легкості, робить тісто більш еластичним, або ж посилює смак так, що хліб на заквасці стає точнісінько таким же смачним, як і в дитинстві! У нашому меню представлені такі види хліба:

  • житній або пшеничний хліб на заквасці, яким ми особливо пишаємось;
  • цільнозерновий хліб;
  • класичні багети з маком, кунжутом, вівсянкою або цибулевий із солодом;
  • турецькі бублики з кунжутом або маком;
  • круасани, що представлені в меню різних наших закладів;
  • десертні франжипан;
  • сендвічі;
  • булочки до борщу або супу в трьох закладах мережі.

Файна пекарня – без сумніву найкраще місце в Тернополі, аби купити хліб!

Чому варто купити хліб саме у Файна Пекарня?

  • низька хліб ціна, що Вас приємно здивує;
  • широкий вибір та можливість бездріжджовий хліб купити для всієї родини;
  • із горнятком кави або чашечкою чаю надасть заряд енергії на увесь день!
  • увесь цільнозерновий хліб ми випікаємо щоденно самостійно зранку для усіх закладів нашої мережі, використовуючи лише якісні інгредієнти, тому Ви можете бути впевнені щодо безпечності та свіжості нашої продукції!
Наступна стаття >Наступна стаття