Кажуть, що люди діляться на 2 типи: ті, хто любить піцу на томатному соусі і ті, хто на вершковому.

2024-08-01

Соус – важливий інгредієнт в піці та є одним з трьох ключових компонентів ідеальної піци. Формула така: тісто + соус + начинка – все працює в синергії. Щоб насолодитись смаками й відчути істинне гастрономічне задоволення, слід досягти гармонії між цими «трьома китами». Соуси для піци відіграють надважливу роль, бо саме вони дозволяють розкритись іншим інгредієнтам страви. Хтось надає перевагу класичним варіантам, хтось любить експериментувати, а хтось взагалі не задумується над цим питанням. Ми радимо добре поміркувати, з яким соусом замовити піцу, щоб реальність на 100% відповідала очікуванням. 

 

Популярні соуси для піци – секрет збагаченого та пікантного смаку 

Ходять чутки, що люди діляться на 2 типи у цьому питанні: одні полюбляють білий соус для піци, а другі – томатний. Насправді це два найрозповсюдженіших варіанти, хоча наші кухарі люблять впроваджувати авторські рецептури. Немає ідеального рецепта, який би вважався правильним, тому будь-які експерименти вітаються. Головне розуміти, що червоний соус готується на основі спілих томатів, а білий – з додаванням вершків.

Два види соусів, який найчастіше обирають клієнти Файного міста:

  • Соус для піци з томатної пасти – це вічна класика. В його основі томати або томатне пюре, прованські трави, часник, сіль та інші спеції. Звичайно, що кожен заклад готує соус за секретним рецептом, щоб досягти унікальності й гармонії смаків. Він найкраще підходить для піци Салямі, Пепероні та Маргарити. 
  • Вершковий соус для піци. Білий соус більш калорійний, проте ніжний та яскравий на смак. Він ідеально підходить не лише для піци, а й до пасти. Є безліч варіацій цього соусу: до прикладу, можна класичну вершкову піцу замовити, а можна – з додаванням сиру до соусу. 

замовити піцу тернопіль

Піца в Тернополі від Сім'ї ресторанів Файного міста представлена у нереальному різноманітті смаків, тому кожен може обрати соус і начинку до вподоби. Щодня різна піца, щодня різні емоції, хіба не так? 

Читайте також: Приємні моменти смачніші з доставкою піци від Файного

 

Які види соусів ще можуть використовуватись для піци? Короткий огляд

Ну, звичайно, що італійська кухня, до якої відноситься піца з Файного міста, дуже багатогранна. Було б дивно, якби італійці зупинились лише на використанні вершкового та томатного соусів. Ми пропонуємо ознайомитись з іншими видами соусів, які не такі відомі та популярні, але не менш смачні:

  • песто – соус на основі зелені, сиру та оливкової олії, який ідеально комбінується з овочами та морепродуктами;
  • барбекю – для нього притаманний солодкуватий та «димний» посмак;
  • сирний – подібні соуси готуються з одного сиру або на основі їх поєднання;
  • солодкий чилі – для тих, хто любить цікаві смакові характеристики, підходить соус з перцю чилі, цукру, оцту та спецій.

Сім'я ресторанів Файного міста приготувала для вас багато цікавих новинок. Перегляньте меню Роуд, Пабу Файного, Антіки чи інших закладів нашої ресторації, щоб ознайомитись з переліком соусів та визначитись, яка піца з доставкою додому або в офіс вам сьогодні найбільше смакуватиме.

 

Найулюбленіша піца з доставкою від Файного міста – те, що робить щасливим кожного 

Якими б не були ваші смаки, будьте певні, щоб Файне місто запропонує для вас ідеальний варіант. Якщо немає можливості посмакувати справжньою італійською піцою у стінах одного з наших закладів – ситуацію врятує доставка піци у Тернополі. Ця смачна страва стане прикрасою святкового столу, ідеально доповнить обідню перерву або ж додасть завершальний акцент в організацію дружньої вечірки чи пікніка. Доставка їжі прибуде максимально швидко, тому довго терпіти голод не доведеться. Якщо ви ще не вирішили, чим сьогодні смакувати та тішити рідних, саме час ознайомитись з меню Файного міста й замовити улюблену доставку для улюблених людей. 

Наступна стаття >Наступна стаття