Еклери - десерт, що підкорив не одну країну

2021-09-01

Мабуть, кожний з нас любить солодощі та кондитерські вироби й може погодитись, що одним із найбільш вишуканих та смачних десертів усіх часів, що завоював серця мільйонів людей в різних європейських державах, є еклери.

Сім’я ресторанів розповідає цікаві факти про ідеальні еклери

Ідеальні еклери – саме той витвір кулінарного мистецтва, з яким у нас асоціюється французька десертна кулінарія. Невеликі за розміром, з ніжною начинкою із заварного крему та политі шоколадною глазур’ю, еклери вважаються одним із найкращих солодких доповнень до горнятка кави або чашки чаю та дарують надзвичайно приємний смак усім любителям солоденького.

асорті еклерів від Файної пекарні

Окрім своєї понад 250-річної історії винайдення та вдосконалення рецепту приготування, еклери із заварним кремом як старовинний десерт дивують нас цікавими фактами, із якими Сім’я ресторанів Файного Міста пропонує ознайомитись і Вам:

  • В перекладі з французької, «еклери» означають «блискавка, спалах». За різними припущеннями, це підтверджує не лише простоту їх приготування, а й швидкість, з якою вони зникають, якщо їх залишити без нагляду!
  • Міжнародний день шоколадного еклера – 22 червня.
  • Французи називають заварні еклери ідеальними, якщо вони не перевищують 14 см.
  • Існує надзвичайно велика кількість варіацій еклеру, найбільш відомими з яких є заварні еклери з ароматом квітів апельсинових дерев (м. Касабланка, Марокко), інжиром (Кувейт) та в шоколадній скоринці із крамблом (м. Париж, Франція).
  • Попри те, що слово «еклер» стало інтернаціональним, в деяких мовах цей десерт досі називають по-різному: так, в США це довгі пампушки «довгі джони», а у ФРН використовуються такі застарілі німецькі слова як «любовна кісточка», «кавовий брусок» або «заяча лапа».

Наша пекарня Тернопіль надає можливість кожному тернополянину та гостеві міста спробувати цей всесвітньо відомий десерт та інші кондитерські вироби у затишній та невимушеній атмосфері. Завітавши до нас, Вас очікує надзвичайно смачна випічка по демократичних цінах, доступних кожному, що представлена у широкому різноманітті смаків. Так, Ви маєте змогу еклери купити коробками по шість одиниць мінімальним замовленням від трьох коробок в наступних варіаціях:

  • класичний заварний крем та шоколад;
  • лимонний;
  • фісташковий;
  • банан-карамель;
  • чорничний;
  • снікерс;
  • асорті або улюблений смак на Ваш вибір.

Пекарня Тернопіль – ми стаємо кращими заради вас, наших клієнтів!

Пекарня Тернопіль Сім’ї ресторанів ні на мить не відстає від сучасних кулінарних трендів у світі десертів та випічки, постійно вдосконалюючи власне меню та додаючи до нього нові позиції відповідно до запитів та побажань наших відвідувачів. Саме тому еклери на замовлення та кондитерські вироби, представлені на нашому сайті, стали опцією, доступною абсолютно всім!

Ми переконані, що смачна випічка від Сім’ї ресторанів – саме те, що необхідно для вдалого початку дня або заряду енергії на його другу половину, а спробувавши еклери з заварним кремом всього один раз, Ви точно не зможете більше пройти повз жодного закладу мережі Сім'я ресторанів Файного Міста, не придбавши заварні еклери для себе, своїх друзів та родини!

Наступна стаття >Наступна стаття