Декілька кумедних фактів про піцу, які варто прочитати поки чекаєш на доставку від Пабу Файного)

2023-08-03

Піца - напевне, найпопулярніша страва як серед дорослих, так і дітей, оскільки її обожнюють за вишуканий смак і розмаїття начинок. Крім цього, вона справді вважається універсальною, адже смачна піца ідеально підходить для звичних вечірніх посиденьок, ситного обіду та навіть святкування різноманітних подій. Одним словом, коли ви думаєте, що замовити для швидкого перекусу чи тривалого відпочинку у колі найближчих, то перше, що приходить на думку, - ця традиційна страва італійської кухні. І саме таку їжу пропонує скуштувати легендарний заклад Faine misto Pub, який є невід'ємною частиною нашої дружньої Сім'ї. 

 

Цікаві факти про піцу: дізнаємось дедалі більше про цю італійську страву зі світовою історією!

Якщо ви теж полюбляєте найвідомішу страву італійської кухні, то однозначно вас зацікавлять певні маловідомі факти про піцу. Серед таких ми, СРФМ, хочемо відзначити наступні:

доставка піци

  1. Термін “піца” вперше з'явився у 997 році до нашої ери. Справді, смачно поїсти любимо не тільки ми, але й полюбляли наші предки. Перша згадка про цю страву була знайдена на південному узбережжі Італії. 
  2. Легендарна “Гавайська” піца була винайдена греком Семом Панопулосом в Канаді, де в честь її створення він відкрив власну невелику піцерію. Цікавим є той факт, що італійцями ця страва не сприймається взагалі, в Італії знайти її вкрай важко.
  3. Піца спочатку вважалася їжею для бідних, адже до її складу входили лише 3 інгредієнти: оливкова олія, томати і коржик. Зламала цей стереотип королева Маргарита, яка одного разу відвідала Неаполь і вирішила спробувати те, що куштували бідняки. Страва їй дуже сподобалась і вона погодилась її націоналізувати. До речі, саме в честь королеви і назвали піцу, що складалась із сиру, томатної пасти та зелені. Якщо придивитися до неї ще більш уважно, то візуально їжа символізувала прапор Італії. 
  4. Багато зірок Голівуду, будучи молодими, були працівниками піцерій. До прикладу, Стівен Болдуін займав посаду касира, а Жан-Клод Ван Дамм - доставщика.
  5. Під керівництвом зірки фільму “Сам удома” з'явився музичний колектив, що присвятив свій репертуар піці. Група створила декілька забавних і драйвових треків про цю італійську страву.
  6. Собаки теж полюбляють піцу. Оскільки більшість чотирилапих друзів не проходять мимо господарів, що насолоджуються ніжним і апетитним шматочком традиційної італійської страви, та залюбки його просять, виляючи хвостиком, було прийнято рішення створити піцу спеціально для домашніх улюбленців. Страва під назвою “Heaven Scent Pizza” містить такі поживні для тварин компоненти: моркву, селеру, борошно, сир пармезан. Ці компоненти вважаються повністю безпечними для наших чотирилапих друзів.
  7. Як би це дивно не звучало, але найбільшими фанатами піци вважаються не італійці, а американці. Їхнім безумовним фаворитом є саме “Пепероні”.
  8. Ви будете в шоці, але у 2001 році компанія Pizza Hut доставила на Міжнародну космічну станцію 6-дюймову піцу з салямі. І це не для зйомок фільму, а й реальному житті!

Цікаві й оригінальні факти, чи не так? Погодьтесь, коли ви їх прочитали, то, напевне, у вас з'явилося ще більше бажання замовити піцу в Тернополі. І саме це зробити пропонуємо ми, Паб Файного міста. Дізнавайтеся більше про цю невимовно смачну та таку колоритну страву з власною історією, паралельно її куштуючи.

Читайте також: Заплануй пікнік з друзями, а доставкою шашлика та грилю займеться Паб Файного міста

 

Замовте доставку або завітайте у Паб Файне Місто: піца тут готується особлива!

Піца, Файне Місто Паб яку радить замовити, представлена в різноманітних варіаціях. У нас ви можете поласувати як класичними, так і авторськими позиціями. Серед безумовних фаворитів хочемо виділити наступні:

  • “Маргариту”, що припаде до душі любителям італійських традицій;
  • “Пепероні”, страву, яка підкорює серця прихильників пікантності;
  • “Сирну”, основу якої складають моцарела, дор блю та пармезан;
  • “М'ясну”, “З телятиною” чи “Салямі”, які неодмінно сподобаються любителям м'яса і тим, хто особливо зголоднів;
  • “Прошутто”, до складу якої входить традиційна італійська шинка;
  • “Капрічозу”, де шинка ідеально поєднується з білими грибами;
  • “З тунцем”, що підійде для любителів риби та інші.

Вся наша піца на дровах випікається, тому отримує унікальний смак і аромат, крім цього, ми приділили увагу властивостям тіста. Воно проходить процес подвійної ферментації, що займає біля 24 годин, в результаті чого виходить м'яким, запашним і легко засвоюється.

Якщо вас зацікавила з Пабу Файного Міста піца, заказати її ми пропонуємо не тільки всередині закладу, але й за його межами завдяки послузі доставки. Вона надається по місту та приміських зонах, що дає змогу насолодитися улюбленими смаками кожному нашому клієнтові. Доставка піци в Тернопіль і прилеглі села виконується так швидко, що страва не встигне охолонути до моменту прибуття. У пошуках, де готується найкраща піца в Тернополі, що максимально наближена до оригінальної італійської, - завітайте на наш сайт fainemisto.com, аби більш детально ознайомитися з меню. Оберіть Паб Файне Місто - піца тут така, яку б ви справді хотіли скуштувати.

Наступна стаття >Наступна стаття