Декілька фактів про італійську піцу від піцайол Antica Eatery

2023-10-17

Коли хочеться смачно пообідати, весело відпочити з друзями, організувати міні-пікнік чи невеличке святкування, перше, що спадає на думку, - смачна піца. Справді, ця страва приходить на допомогу в різних ситуаціях, адже вкрай важко знайти людину, яка б відмовилась від апетитного шматочка, наповненого улюбленими інгредієнтами. Щоправда, не всі знають про те, як з'явилась піца, в чому її особливості та яка у неї історія. Якщо бажаєте дізнатись деякі цікаві факти про піцу, наш італійський ресторан АНТІКА залюбки ними поділиться. Ви будете здивовані, коли розглянете піцу не просто як їжу, а як страву зі своєю історією.

замовити піцу антіка

 

Цікаві факти про піцу. Що варто знати перед тим, як заказати піцу?

"Справжня італійська піца" - коли ми чуємо цю фразу, то відразу уявляємо тонкий коржик зі щедрою начинкою та сиром, що так апетитно тягнеться. А чи знали ви, що:

  • "Пепероні" в Італії не існує, як багато хто міг подумати. Сам термін справді походить з італійської, проте якщо ви хочете замовити гостру піцу в місцевих піцеріях чи ресторанах, тоді попросіть офіціанта подати "Салямі Піканте".
  • Замовляючи піцу "Гавайську", " 'М'ясну", "З рікоттою й овочами", ви можете образити офіціанта та кухаря, адже таких позицій в Італії не існує. До прикладу, "Гавайську" піцу придумали в Канаді, а страва з застосуванням різних видів м'яса для багатьох корінних італійців вважається несмаком.
  • Коли ви вирішите заказати піцу традиційну та неаполітанську, то відразу відчуєте між ними різницю. Відмінна особливість неаполітанської в тому, що така страва має більш повітряну та товсту скоринку.
  • Найбільша у світі прямокутна піца була приготовлена в 2005 році. Для її отримання піцайоло застосували 320 кг соусу та понад 1000 кг сиру. До речі, найбільш сирна піца складалась із 834 сортів сирів, де кожен з них додавався по 2 г. 
  • Неаполітанці пропонують відвідувачам ресторанів ексклюзивну піцу у фритюрі. Готують її за унікальним рецептом, де в тісто начинка загортається, закривається, а далі обсмажується в киплячій олії. Для наповнення страви майстри застосовують прошутто, сир і ароматні трави - все справді просто, лаконічно, проте так гармонійно!

Цікавить, де можна замовити італійську піцу, - завітайте у наш ресторан Antika Eatery в Тернополі.

Читайте також: Доставка піци Роуд - обери смак для себе з поміж 10ти видів

 

Справжня італійська піца Тернопіль: швидка доставка з Antica Eatery!

Піца ANTICA по смаку та стилю подачі максимально наближена до справжньої неаполітанської. Коли ви завітаєте у заклад, то при отриманні замовлення ми принесемо спеціальні ножиці, щоб ви самостійно розділили їжу на потрібну кількість шматочків. Такий стиль подачі гарантує збереження соковитості страви, а отже вона ще більше вас захоплюватиме. В АНТІКА створюється бездоганна італійська піца в Тернополі, не схожа на страви з інших закладів. Завдяки тому, що вона випікається в дровяній печі та для отримання тіста застосовується унікальна технологія витримки, корж виходить бездоганним, а розмаїття начинок дозволить обрати улюблені смаки. У нас є як традиційна піца на замовлення, так і авторські позиції з додаванням ексклюзивних компонентів. 

Коли немає можливості завітати в заклад АНТІКА, тоді стане в пригоді доставка піци у Тернопіль і околиці. Для оформлення замовлення телефонуйте нам по номеру 068-055-77-11 або ж здійснюйте його онлайн. При покупці їжі на компанію послуга надається безкоштовно. У місті Тернопіль піца, максимально наближена до неаполітанської, існує, і ми рекомендуємо скуштувати саме таку в ресторані АНТІКА, де представлена традиційна італійська кухня в сучасному баченні.

Наступна стаття >Наступна стаття