Чому на здоровому харчуванні так важко втриматись?

2024-07-02

Всі знають про те, наскільки важливою у повсякденному житті є корисна їжа, адже саме вона наповнює організм енергією, дарує сили, покращує працездатність і підіймає настрій. Проте, на жаль, не завжди є змога харчуватись правильно. Та й інколи буває вкрай важко відмовитись від смачного та ситного фастфуду, жирної їжі, копченостей і інших смаколиків. У цій статті ми обговоримо, чому на здоровому харчуванні важко втриматись і які ключові фактори спричиняють подібні “зриви”.

 

Чому буває важко перейти на корисне харчування?

Попри те, що більшість людей усвідомлюють, наскільки важливим є корисне харчування, не завжди вдається втриматись. Як правило, відмова від здорової їжі відбувається внаслідок:

  • Харчових звичок. Вони починають формуватися у кожної людини з самого дитинства і супроводжуються впродовж життя. Коли ми звикли пити зранку каву, в обідню пору - шукати швидкий перекус, а ввечері - куштувати калорійну їжу, буває доволі важко перелаштуватись на новий лад. 
  • Стереотипів. Ви, напевне, не раз чули від оточення, що здорова їжа вкрай рідко буває смачною. Подібні думки є хибними, оскільки важливо правильно приготувати та подати страви.
  • Дефіциту уваги до свого харчування. Через брак часу вдома, сімейну метушню, постійно завантажений робочий графік для багатьох людей стає неможливим харчуватись правильно. Як наслідок - пошук швидкого і необдуманого рішення, аби не залишитись голодними.
  • Радикальних обмежень. Перед тим, як почати правильно харчуватись, більшість людей починають підраховувати кількість спожитих калорій, білків, жирів, вуглеводів. Життя за принципом зазвичай руйнує стереотип про те, що корисна їжа теж буває смачною.
  • Спокус довкола. Як правило, після напруженого дня чи успішного виконання поставлених завдань нам хочеться себе потішити чимось смачненьким. Та й коли близькі запрошують нас у кафе, де в меню включена шкідлива їжа, вкрай важко відмовитись від такої апетитної пропозиції.

Читайте також: Яке воно правильне харчування для офісних працівників?

 

Щоб переконатись у тому, що корисна їжа теж буває смачною, до вашої уваги доставка здорового харчування з нашого закладу Cafe Mone!

Щоб перейти на корисну їжу та не відчувати себе обмеженими, наш заклад здорового харчування Кафе МОНЕ підготував для вас кілька корисних порад:

  • Намагайтеся складати меню заздалегідь. Щоб корисні страви, які ви споживаєте, не набридли, ми радимо урізноманітнювати раціон. А коли немає змоги їх приготувати самостійно, скористайтеся від закладу CAFE MONE такою послугою, як доставка збалансованого харчування.
  • Споживайте менше цукру. Навіть коли ви обираєте не зовсім корисне харчування, намагайтесь мінімізувати додавання в їжу білого рафінованого цукру. Наше кафе здорового харчування пропонує замовити вишукані десерти без цукру, які за смаком нічим не відрізняються від традиційних. Замість цього компоненту ми додаємо якісні цукрозамінники (стевію, еритротол, сиропи із агави та фініка).
  • Не звинувачуйте себе в тому, що все ж скуштували шкідливий смаколик. При переході на правильне харчування буває вкрай важко позбутися звичок, тому навіть якщо ви не втримались, це не повинно стати на заваді поставленій меті.

здорове харчування кафе моне

Наш заклад Cafe Mone підтримує здоровий спосіб життя, тому ми пропонуємо виключно корисну їжу. Нам вдалося зламати стереотип, що поживні та збалансовані страви не можуть бути смачними. У нашому меню кожна позиція характеризується приємним смаком і апетитною подачею. Щоб переконатись у цьому, рекомендуємо вам скористатись такою послугою, як доставка здорового харчування по Тернополю та за межі міста. У нас представлені як окремі позиції на будь-який смак з контрольованим вмістом білків, жирів, вуглеводів, калорій, так і вже готові раціони на 5-7 днів. Жодна страва з нашого меню не містить глютену, лактози, трансжирів - замість них ми додаємо натуральні компоненти, що не шкодять ні здоров'ю, ні фігурі.

Здорова їжа з доставкою від Cafe Mone - це чудова можливість відмовитись від шкідливих страв у максимально делікатний спосіб. Куштуючи їжу, яка готується у нас, ви отримаєте не лише відмінне самопочуття, а й неабияке гастрономічне задоволення. Отож, якщо ви вирішили перейти на здорове харчування Тернопіль, ми рекомендуємо замовити збалансовану та поживну їжу з нашого меню. 

Наступна стаття >Наступна стаття