Східна кухня як один з секретів довголіття японців

2020-09-29

Мешканці Японії відомі своїм довголіттям. Кілька років поспіль вони займали перше місце в рейтингах тривалості життя. І один з головних секретів їхнього міцного здоров’я та бадьорості навіть в похилому віці – це, звісно, харчування. Загалом Східна Азія, кухня якої багата на рибу, морепродукти, овочі та рис, може похвалитися довгожителями. Спробуємо розкрити їхні секрети харчування.

 

Азіатська кухня: Які продукти сприяють довголіттю?

 

Загалом, до кухні та харчування жителі Азії ставляться дуже уважно, виділяючи це як важливий аспект життя. Адже важливо не просто наїстися, а їсти корисне та смачне. Японці навіть впевнені, що їжа має очищувати людину, як фізично, так і духовно, надавати їй бадьорості, сили та енергії.

Японці звикли їсти не багато, але часто. Загалом, у них зазвичай п’ять прийомів їжі, а також п’ять основних продуктів харчування.Замовити на доставку страви східної кухні - ЯНГ

1. Морепродукти та риба.

Це важливе джерело Омега-3, а також інших вітамінів та мікроелементів. Регулярне вживання риби й морепродуктів покращує роботу імунітету, серцево-судинної системи, позитивно впливає на зір, стан шкіри, нігтів та волосся. Крім цього, це, зазвичай, досить дієтичний продукт. Завдяки вживанню риби практично щодня, японці довго зберігають молодість, рідко страждають ожирінням і проблемами з серцем.

2. Овочі.

Ще один секрет довголіття японців у тому, що вони щодня їдять овочі, при чому свіжі, або піддаючи їх мінімальній тепловій обробці.

3. Водорості.

Важливий елемент японських страв – це водорості. Їх дають регулярно навіть малим дітям. Ламінарія, норі, вакаме, спіруліна та інші – усі ці їстівні водорості містять багато полінасичених жирних кислот, клітковини, йоду, вітамінів.

4. Соя.

Один з основних продуктів азіатів. З неї роблять молоко, сир тофу, соус та багато іншого. З рослинних продуктів вона містить чи не найбільше білка, заліза, вітаміну В6. Вона знижує холестерин, а також позитивно впливає на жіночу репродуктивну систему.

5. Рис.

Головний продукт японці, який присутній в багатьох стравах. Рис сповільнює процес старіння шкіри, покращує роботу шлунково-кишкового тракту, покращує пам’ять та позитивно впливає на серцево-судинну систему.

Читайте також: Кілограм суші Тернопіль для вишуканої вечері у кращих традиціях азіатської кухні - смакуй удома

 

Кухня східної Азії в Тернополі. Що замовити в YOUNG?

 

Східна кухня в м. Тернопіль яскраво представлена в меню YOUNG Тернопіль.

Тут є азіатські супи, салати, закуски, гарніри, різноманітні страви з морепродуктів та, звісно ж, смачні суші-роли і суші сети. Усі страви готуються виключно зі свіжих та якісних морепродуктів та охолодженої, а не мороженої риби. Смаку страв приділяється багато уваги, адже наша мета – передати справжній смак та аромат східної кухні без адаптації до українського споживача.

Що варто скуштувати в ЯНГу в першу чергу?

  • Бао-бургери (з тріскою панко, з телятиною кімчі, з куркою теріякі).
  • Рол спайсі боніто.
  • Імператорський рол.
  • Лапша удон з телятиною та овочами.
  • Суп Том Ям з креветкою.
  • Салат з лососем панко.
  • Креветки темпура.
  • Сети суші – класичні та авторські.

В YOUNG Тернопіль діє зручна й швидка доставка східної кухні. До того ж по Тернополю доставка абсолютно безкоштовна, тож ви можете замовляти улюблені страви в будь-який час і в будь-яке місце, а на компанію замовити суші сети.

Наступна стаття >Наступна стаття