Що таке дайв бар?

2020-09-23

Історія дайв-барів налічує вже більше століття. Перші такі бари з’явилися ще наприкінці 18 століття в Америці. Тоді це були напівлегальні забігайлівки в підвальних приміщеннях. Зараз же – затишні та атмосферні клуби, де любить відпочивати місцева молодь. Дайв-бари переживають пік популярності не лише в Америці, а й в Україні, і от у Тернополі теж з’явився перший dive bar NONAME.

 

Дайв бар. Яка концепція закладу?

 

Колись забігайлівки з сумнівною репутацією, а сьогодні затишні бари з розслабленої атмосферою, де коротають вечора місцеві жителі - американські дайв-бари переживають новий зліт популярності

В перших американських дайв-барах, як правило, збиралися найнижчі прошарки суспільства. Згодом, під впливом розвитку економіки, появою більшої кількості робочих місць, а разом з тим й грошей у гаманцях американців, попит на дайв-бари просто зник. Заклад мексиканської кухні в тернополі: Дайв бар Нонаме

Новий розквіт вони отримали починаючи із 1920-го. Тоді Конгрес США, не зважаючи на вето тодішнього президента Вудворта Вілсона, запровадив «сухий закон», який забороняв продавати алкоголь. Шукати веселу компанію, щоб потеревенити і випити келих чи два, доводилося саме у дайв-барах, які тоді ще називали «спік-ізі». Таку назву вони отримали від однойменної англійської фрази «говорити просто» або «тихо». Це через те, що в цих барах замовлення на алкоголь робили дуже тихенько, щоб агенти поліції, які могли перебувати в залі, не могли нічого почути. Справжнім притулком для дайв-барів став Нью-Йорк, який в ті часи був багатий на нелегальні заклади.

Сама назва dive ( «занурення», «пірнання») спочатку буквально означала «пірнання» під стіл: через надлишок алкоголю або через перестрілки. Через сто з гаком років найпопулярніший в світі журнал для чоловіків описує dive-бари так: «це церква для інакомислячих і романтиків, рідкісне місце, де зустрічається високе і низьке, бомжі і поети, злодії і знаменитості; місце, яке носить свою історію з гордістю ». І сьогодні формат dive трактується вже як «занурення в особливу атмосферу». В комфортну, затишну, демократичну, зовні безпафосну і невибагливу.

 

Перший дайв бар в Тернополі – НОНАМЕ

 

Давно чекали бар в м. Тернопіль, де можна по-справжньому розслабитися і відірватися? Тоді зустрічайте новий клуб в Тернополі – бар Нонаме. Стильний, сучасний, молодіжний, затишний, де панує невимушена атмосфера справді крутого відпочинку.

Чим особливий дайв бар у місті Тернопіль Нонаме?

  • Найдешевші ціни на напої в місті, в тому числі й на алкоголь. Хочете влаштувати відривний алкотреш в місті Тернопіль? Заходьте у Нонаме бар!
  • З четверга по неділю у барі відбуваються круті вечірки, тож нічні клуби Тернополя тепер мають гідного суперника.
  • Смачна мексиканська кухня. Ми спілкуємося з шеф-кухарями з Мексики, переймаємо рецептури і традиції їхньої кухні та адаптовуємо їх під наш формат. Тож, якщо хочете спробувати справжні мексиканські страви й закуски, зробити це можна у барі Нонаме.

Хочете відвідати класні молодіжні заклади Тернополя, заходьте в дайв бар Нонаме – справді молодіжне місце для тих, хто готовий вийти за рамки типового сприйняття барної культури.

Бар NONAME знаходиться в самому центрі Тернополя на вулиці Олени Кульчицької 2а. Працюємо з 13 до 00 години.

Придбати алкогольні напої можуть особи, які досягли 18 років. Надмірне вживання алкоголю шкодить вашому здоров'ю.

Наступна стаття >Наступна стаття