Ресторанний сервіс в різних країнах світу

2020-12-03

Сучасним ресторанам, щоб привабити клієнтів, мало просто готувати смачні страви. Їм потрібно виділятися атмосферою, дизайном, концепцією і якісним сервісом. Персонал має бути уважний, ввічливий та доброзичливий, адже погане обслуговування точно запам’ятається більше, ніж смачна їжа. Ресторанний сервіс – це важлива складова успіху, про яку мають пам’ятати заклади громадського харчування. І це не лише навчений персонал та гарне сервірування столів красивим посудом. Це поєднання мистецтва спілкування, правил етикету, традицій, психологічних прийомів.

 

Види ресторанного сервісу

Заклади харчування, залежно від концепції, мають різні види сервісу та обслуговування гостей.

Які взагалі існують види сервісу в ресторанах?

  • Англійський сервіс. Гостям подаються страви з приставного сервірувального столика. Офіціант підносить тарілку справа. Якщо потрібна добавка до порції, використовується тільки новий посуд і столові прилади для ресторанів. Обслуговування в англійському стилі рекомендовано закладам з великою площею, щоб столики перебували на далекій відстані один від одного, а офіціантам було де розвернутися.
  • Обслуговування у французькому стилі. Замовлення подаються до столу строго порційно. Сервірують їх на великих блюдах і ставлять поруч на спеціальних столиках. Вишукані страви спочатку демонструють гостям, а потім офіціант викладає їжу в тарілку. Сервіс по-французьки передбачає великий штат співробітників: старший офіціант (chef de rang), офіціант по винах (sommelier), метрдотель (maitre d'hotel), помічник старшого офіціанта (demi chef de rang) та інші.
  • Німецьке обслуговування. Тут все досить просто. Страву повністю сервірують і ставлять на стіл перед гостями. Порцію кожен визначає для себе сам.
  • Американський сервіс. Усі страви готують і сервірують на кухні. Американський варіант сервісного обслуговування в ресторані користується великою популярністю завдяки швидкості подачі страв на стіл. Розмір порцій тут строго обмежений, а спілкування клієнтів закладу з офіціантами мінімальне.

 

Запрошуємо завітати до закладів Сім'ї ресторанів Файного міста!

Кращі ресторани Тернополя з чудовим сервісом та професійним персоналом – це Сім'я ресторанів Файного міста. Це заклади Тернополя, де цінують кожного гостя, адже вони – головні в наших закладах.

У нас ввічливі та уважні офіціанти, які завжди допоможуть із вибором страв та напоїв. А також приємна та затишна атмосфера, в якій можна насолодитися смачними стравами та гарно відпочити.

Завітайте до закладів Сім’ї ресторанів Файного та переконайтеся, яким приємним та незабутнім може бути звичний обід чи вечеря.

Наступна стаття >Наступна стаття