Правила поведінки за столом, які всі порушують: підбірка найдивніших

2020-06-22

Що таке правила етикету, знають, напевно, всі. Тільки в повсякденному житті ми над ними не дуже задумуємося. Але бувають моменти, коли всі намагаються згадати хоча б прості правила етикету, що стосуються поведінки за столом. Наприклад, на застіллях, де багато незнайомців, в дорогих ресторанах чи на світських раутах. Є елементарні правила, які відомі майже всім: не сьорбати, не класти лікті на стіл, не говорити під час пережовування їжі, не тягнутися за стравою через весь стіл, чи не розгойдуватися на стільці. Та, насправді, цих правил значно більше, про деякі ви можете навіть не здогадуватись, систематично порушуючи їх.

Правила етикету під час їжі, які вас розвеселять

Ми вирішили підготувати для вас підбірку незвичних правил етикету, про які ви могли й не здогадуватися. Але не сприймайте наступний текст надто серйозно, він дещо жартівливий. Хоча, як ви знаєте, в кожному жарті…

  1. Під час їжі не сьорбайте, не дмухайте на суп, не стукайте ложкою об тарілку і взагалі їжте беззвучно. Чи можна при цьому дихати – не уточняється.
  2. Не їжте ложкою те, що можна їсти вилкою. В зворотній бік правило не працює.
  3. Ще одне важливе правило етикету: не перебивайте того, хто говорить. Ви за столом і у нього точно є ніж з вилкою. А ви ж хочете додому цілим повернутися?
  4. Під час тосту п’ють усі! Навіть ті, що не п’ють. Просто піднесіть келих до губів, імітувавши пиття, заодно прокачаєте своє акторське мистецтво.
  5. Кусати хліб не варто. Лише відламувати по шматку. А от доїсти його обов’язково! Люди ж так старалися, пшеницю вирощували, хліб пекли. А взагалі, краще їжте без хліба. З ним стільки заморочок, що точно десь буде прокол.

А взагалі, якщо серйозно, багато правил залежить від формату закладу. Наприклад, в японських ресторанах ви можете сміливо прицмокувати чи сьорбати, це вважається похвалою для кухаря. Їсти прийнято руками або паличками, ніяких вилок. Тільки паличками беруть їжу, а не наколюють, це важливо.

Заклади тернополя, які цінують усіх своїх гостей

Дотримуватися цих правил чи ні, кожен вирішує за себе. А от, що точно некультурно, так це вказувати іншим на їх помилки і вчити гостей правилам етикету. Адже, погодьтеся, Земля не перестане вертітися, якщо ви візьмете вилку в праву, а ніж в ліву руку. А друзі не припинять спілкування з вами, бо ви сьорбали суп у них в гостях.

Сім'я ресторанів Файного Міста рада бачити усіх своїх гостей, навіть, якщо вони будуть їсти суші в Young вилкою, а в барі Пасаж Адлера, поїдаючи бургер, голосно прицмокувати.

І вас точно не виженуть з ресторану Na Nebi, якщо ви будете розрізати вареники виделкою, а не ножем, а потім вимокаєте сметану з тарілки хлібом.

Клуб Файного все одно подаватиме вам ідеальну карбонару, якщо ви навіть захочете їсти її ложкою.

А в пабі Файне Місто сміливо можете кусати хліб, посьорбуючи нашу смачну грибну юшку.

Найвища похвала до нас – це наші відвідувачі, які постійно приходять знову, замовляють страви додому та люблять нашу кухню, адже це означає, що ми недаремно стараємося.

Всі знають, що в місті Тернопіль смачно поїсти можна в закладах Файного. В мережу входять справді кращі ресторани Тернополя з цікавими концепціями, стильними дизайнами та неймовірно смачною кухнею.

Тож чекаємо вас щодня у закладах Сім’ї ресторанів Файного міста. І не важливо, знаєте ви всі правила етикету, чи ні.

Наступна стаття >Наступна стаття