Історія і традиції кухні Мексики

2020-10-27

Мексиканська кухня приваблює своєю колоритністю, пікантністю, поєднанням солодких ноток і пекучої пряності. Мексиканська національна кухня є оригінальним поєднанням африканських, карибських і південноамериканських кухонь, але адаптованою під свої традиції та гастрономічні уподобання. У Мексиці є свій столовий етикет, що передбачає їсти переважну кількість страв руками, окрім перших і гарячих других страв.

Бар Нонаме надихнувся мексиканським кулінарним норовом і відібрав найкращі страви для тернопільських гурманів! Запрошуємо пізнати temperamento mexicano на смак!

 

Кухня Мексики: коротко про історію, традиції та особливості cocina mexicana!

 

Насправді, кухня Мексики за екзотичністю колись не поступалася азійським країнам, адже у меню були не лише кактуси, але й ящірки, змії та комахи. Це зараз вона вже має свій характерний смак і стиль, здобула шаленої популярності у всьому світі, а надто в Америці. 

Сучасну Мексику колись населяли ацтеки, цивілізація яких має чималий культурний і міфологічний спадок. Столицею імперії ацтеків був Теночтітлан (наразі Мехіко), після його зведення вони активно почали освоювати землеробство, так у страви мексиканської кухні увійшли кукурудза, картопля, гарбуз, бобові культури, солодкий перець.

Після того, як ацтеки від пустельного життя перейшли до осілого поблизу озера Тескоко, урізноманітнився і м’ясний раціон. І якщо раніше у їжу використовували плазунів та птахів, то згодом блюда Мексики доповнилися м’ясом худоби. Мексиканці обожнюють готувати страви на грилі з гострими соусами і прянощами.

Національна кухня Мексики неможлива без наступних компонентів:

  • Кукурудзяні коржики у якості основи для закуски чи як окремої страви. Кукурудза взагалі є ледь не загальнонаціональним продуктом, який використовується для приготування багатьох страв.
  • Пекучо-гострий соус “Табаско”, без якого меню мексиканської кухні важко уявити. Пекучий стручковий перець можна зустріти ледь не у кожному блюді.

Є кілька страв, що стали своєрідними візитівками Мексики, і скуштувати їх можна у нашому мексиканському закладі у Тернополі! Чипси начос, тако, буріто, фахітос, томатний суп, кесадилья — ці та інші блюда презентують темперамент країни та запальний характер мексиканців!

 

Мексиканська кухня у м. Тернопіль від НОНАМЕ: Мексика, що завжди поруч!

 

Кухня мексиканців має кількастолітню історію, і що цікаво, безліч страв дійшли до нашого часу майже без змін. І якщо в умовах карантину не бажано виїжджати за кордон, але отримати нові гастрономічні враження хочеться, мексиканська кухня у Тернополі відкрита для Вас!

Запрошуємо поласувати оригінальними стравами прямісінько з Мексики з мінімальною адаптацією до звичних українських смаків. Ми зібрали для Вас найкращі страви, що максимально розкривають самобутність та кулінарну багатогранність цієї країни. Мексиканська кухня у нашому меню представлена зокрема наступними позиціями:

  1. Такос — з телятиною, свининою і сиром, куркою, креветками.
  2. Перші страви — альбондігас, суп з креветками.
  3. Основа — карнітас, енчілада, фахітас, буріто, кесадилья, чилі кон-карне.
  4. Салати та закуски — кукурудза по-мексиканськи у чашці з сиром, чипси начос з гуакамоле, кукурудза-гриль, сирні палички зі зеленою сальсою.
  5. Десерти — бунбьєлос, чуррос з карамельним соусом/сирним кремом.

Чекатимемо на Вас у барі Noname: вул. О. Кульчицької, 2-А!

Наступна стаття >Наступна стаття