8 цікавих фактів про мексиканську кухню

2020-11-30

Мексиканська національна кухня – яскрава, кольорова, пікантна та оригінальна, як сама Мексика. Вона популярна в усьому світі, і це не дивно, адже мексиканські страви, такі як бурітос, чіпси начос чи такос, давно завоювали серця багатьох гурманів. Вважається, що в Мексиці гостра їжа, але це не завжди так. Хоча мексиканці, звісно, люблять гострі перці та соуси. Пропонуємо вам почитати цікаві факти про кухню Мексики.

 

Особливості мексиканської кухні, про які ви могли і не знати

1. У 2010 році мексиканська кухня була включена до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Її визнали «унікальним синтезом тисячолітніх традицій кулінарії індіанців Месоамерики з яскравою середньовічною іспанською кухнею». Кожен раз, коли ви їсте тортилью, ви їсте абсолютно те ж саме, що їли зниклі індіанці племені Майя. Залишається сподіватися, що тортилья до їх зникнення не причетна.

 

2. До речі, сама назва племені майя перекладається як Люди Кукурудзи.

 

3. Іспанські конкістадори були лінгвістами-дослідниками, і саме вони дали нові, звичні нам, назви традиційним індійським стравам, які зараз можна зустріти в меню мексиканської кухні: тортилья (тлацкаль), какао (чоколатль), чилі (каучолотль).

 

 

4. Буріто і чімічанга (смажене буріто) є мексиканськими аналогами арабської шаурми, зовнішній вигляд якої іспанці запозичили у маврів. А потім конкістадори стали на цей манер загортати в індіанську тортилью все підряд: м'ясо, боби, овочі, авокадо, рис і сир.

 

 

5. Знамениті чіпси начос - дуже сучасна (з точки зору кулінарії) страва. Їх винайшов власник прикордонного ресторану «Модерн» Ігнасіо «Начо» Анайя в 1943 році. Таким чином, він знайшов оригінальної застосування засохлої тортильї.

 

 

6. Існує 11 видів начинки для тако і 5 варіантів приготування. Що дає в сумі 55 видів цієї простої страви, і це якщо не комбінувати начинки.

 

 

7. Індіанці Центральної Америки були модними бариста ще тоді, коли жителі Європи ходили в шкурах. Вінчик для збивання пінки в какао користується популярністю на території сучасної Мексики вже кілька тисяч років.

 

 

8. Найпопулярніша вулична страва в Мексиці – це курка з рисом і бобами. Дешевше долара в будь-якому місті на південь від Техасу, ситна, смачна, легко готувати.

 

 

Мексиканська їжа в Тернополі. Де скуштувати?

Мексиканська кухня, страви якої неповторні та оригінальні, можна спробувати в барі Noname.

Це мексиканський заклад в м. Тернопіль, в якому є великий вибір страв Мексики – супи, салати, закуски і навіть десерти.

В Noname Тернопіль меню є такос, фахітас, чіпси начос, кесадилья, чілі кон-карне, солодкі чуррос.

Окрім того, що все це ви можете спробувати в Нонаме Тернопіль, усі страви з меню також можна замовити й на доставку.

Оформити замовлення можна онлайн – на сайті, в мобільному додатку, або ж по телефону.

Нюанси доставки:

Нонаме – це мексиканська їжа в Тернополі, доставка якої зручна, швидка й вигідна. Насолодіться справжнім смаком Мексики, де б ви не були – вдома, в гостях, чи в офісі. Кур’єри Нонаме швидко доставлять вам свіжі та смачні страви.

  • Для доставки по Тернополю, оформіть замовлення на суму від 200 грн., а для доставки за місто – від 300 грн.
  • Вартість доставки по місту – 30 грн., за межі Тернополя – 50 грн.
  • Безкоштовна доставка по Тернополю можлива при замовленні страв від 450 грн., а за межі міста – від 500 грн.
Наступна стаття >Наступна стаття